Calluna vulgaris Callu Nova 2 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calluna vulgaris Callu Nova is een plant met prachtige violette en roze tinten op zijn bloemen. De bloemen hebben een levendige en kleurrijke uitstraling die direct in het oog springt. De plant heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw. De combinatie van de violette en roze kleuren zorgt voor een levendige en vrolijke sfeer in de tuin. Deze plant is een aanwinst voor elke tuin door zijn opvallende kleuren en compacte groeiwijze.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Calluna vulgaris verliest zijn bladeren in de winter en is dus niet groenblijvend. Het is een winterharde tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Deze plant kan dus prima in de tuin overwinteren.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats zijn voldoende om de plant gezond te houden. Snoeien na de bloei kan de plant helpen om volgend jaar opnieuw te bloeien.

  De Calluna vulgaris Callu Nova 2 kleuren heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt op de gekozen locatie.

  Calluna vulgaris groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de schaduw groeien, mits er voldoende licht is. De plant zal zich aanpassen aan de omstandigheden, maar zal minder bloemen produceren in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen de gietbeurten door ook licht opdrogen.

  Ja, de Calluna vulgaris Callu Nova 2 kleuren is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Daarnaast zorgt de plant voor bodemverbetering en biedt het schuilplaatsen voor kleine dieren. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde en diverse tuin.

  De Calluna vulgaris bloeit van juli tot oktober en de bloemen blijven ongeveer 4-6 weken aan de plant zitten.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant is goed winterhard en kan dus ook goed tegen kou en vorst.

  Nee, de Calluna vulgaris plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Calluna vulgaris is geluidsdempend vanwege de dichte groei en bladeren die geluidsgolven absorberen. Dit maakt de plant ideaal om geluidsoverlast in de tuin te verminderen.

 • Het snoeien van de plant kan het beste worden uitgevoerd in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode bloemen en snoei takken vlak boven nieuwe scheuten. Knip eventueel lange scheuten terug om de vorm van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig meststoffen om gezonde groei te bevorderen.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Vermijd natte voeten en zorg voor voldoende vochtigheid tijdens droge periodes. Een lichtzure tot zure bodemkwaliteit is ideaal voor deze plant.

  Calluna vulgaris Callu Nova 2 kleuren groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst tijdens de winter.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren aan de voet van de plant aan te brengen. Daarnaast kan een speciale winterhoes over de plant worden geplaatst om deze te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de winterperiode goed door te komen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en oude bloemen te verwijderen om nieuwe groei te stimuleren. Daarnaast kan de plant in het voorjaar worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  Voor de Calluna vulgaris Callu Nova 2 kleuren is het belangrijk om te bemesten met een speciale meststof voor heideplanten. Gebruik een meststof die rijk is aan kalium om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Het is belangrijk om deze plant te voorzien van mulch om het vochtgehalte van de grond te behouden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, cacaodoppen of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en dat de wortels van de plant niet bedekt worden.

  De plant gedijt het beste in zure bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Deze plant is over het algemeen vrij resistent tegen ongedierte. Mocht er toch sprake zijn van ongedierte, dan kunnen bladluizen en spint voorkomen. Deze kunnen bestreden worden met milieuvriendelijke methoden zoals het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of het inzetten van natuurlijke vijanden.

 • Omschrijving

  De Calluna vulgaris Callu Nova is een plant met prachtige violette en roze tinten op zijn bloemen. De bloemen hebben een levendige en kleurrijke uitstraling die direct in het oog springt. De plant heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw. De combinatie van de violette en roze kleuren zorgt voor een levendige en vrolijke sfeer in de tuin. Deze plant is een aanwinst voor elke tuin door zijn opvallende kleuren en compacte groeiwijze.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.