Sinningia Sonata Violet

Sinningia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sinningia Sonata Violet is een prachtige bloeiende plant met dieppaarse bloemen die lijken op klokvormige kelken. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bladeren zijn donkergroen en licht behaard, wat de plant een zachte uitstraling geeft. De Sinningia Sonata Violet bloeit rijkelijk en kan langdurig bloemen produceren, waardoor het een populaire keuze is voor liefhebbers van bloeiende planten. Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte plek om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Sinningia Sonata Violet is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de bladeren schoon te houden.

  Ja, de Sinningia Sonata Violet heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De Sinningia Sonata Violet heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft om wortelrot te voorkomen.

  De Sinningia Sonata Violet houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter een plek met indirect licht. Te veel blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Sinningia Sonata Violet houdt van warmte en voelt zich het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen, uit de buurt van tocht en koude temperaturen. Het regelmatig besproeien van de bladeren met lauw water kan ook helpen om een warme en vochtige omgeving te creëren.

  De Sinningia Sonata Violet bloeit meestal van de lente tot de herfst en kan bloeien gedurende enkele weken tot enkele maanden. Tijdens de bloeiperiode produceert de plant prachtige paarse bloemen.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede toevoeging aan elke interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een optimale groei. Deze plant gedijt het best in een warme en stabiele omgeving.

 • Om de plant in optimale conditie te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en dorre bladeren te verwijderen. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant te verjongen en te stimuleren tot nieuwe groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren blijft liggen.

  De Sinningia Sonata Violet gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd overbewatering om wortelrot te voorkomen. Voor een optimale groei en bloei kan het nuttig zijn om af en toe de potgrond te vervangen of bij te mesten.

  De Sinningia Sonata Violet gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gematigde vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en rijk is aan organisch materiaal. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Sinningia Sonata Violet heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Bemest de plant eens in de maand tijdens de groeiperiode.

  Om stof te verwijderen, kun je de bladeren afnemen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig. Gebruik milde zeep en water om eventuele plagen te bestrijden.

  De Sinningia Sonata Violet heeft indirect zonlicht nodig en doet het goed op een lichte plek in huis. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Sinningia Sonata Violet heeft graag een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of de plant naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te nemen om schimmels en ziektes te voorkomen.

  De Sinningia Sonata Violet gedijt het beste in licht zure tot neutrale bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is aan te bevelen om de plant elke twee weken te bemesten tijdens het groeiseizoen, met een evenwichtige vloeibare kamerplantenmeststof. Zorg ervoor dat de plant goed bewaterd is voordat u gaat bemesten om wortelverbranding te voorkomen. Vergeet niet om de instructies op de verpakking van de meststof te volgen voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Sinningia Sonata Violet is een prachtige bloeiende plant met dieppaarse bloemen die lijken op klokvormige kelken. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bladeren zijn donkergroen en licht behaard, wat de plant een zachte uitstraling geeft. De Sinningia Sonata Violet bloeit rijkelijk en kan langdurig bloemen produceren, waardoor het een populaire keuze is voor liefhebbers van bloeiende planten. Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte plek om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.