Sinningia Sonata Violet Pale

Sinningia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sinningia Sonata Violet Pale is een prachtige vaste plant met zachte paarskleurige bloemen. De bloemen hebben een bleke tint die een vleugje elegantie toevoegt aan elke tuin. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve bloem in borders, potten of hanging baskets. De Sinningia Sonata Violet Pale bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en water, en vermijd tocht. Verpot de plant indien nodig, en geef af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Ja, de Sinningia Sonata Violet Pale heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Sinningia Sonata Violet Pale moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. Let op dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Sinningia Sonata Violet Pale houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter wat meer schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant niet in de felle zon te plaatsen. Het beste is een plek met indirect licht.

  Ja, de Sinningia Sonata Violet Pale houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten met voldoende licht. Te koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De Sinningia Sonata Violet Pale bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht is gunstig voor de luchtkwaliteit in huis. Het is dan ook aan te raden om meerdere kamerplanten in huis te hebben voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het houdt van een warme en constante temperatuur in huis. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of koude plekken.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn. Deze kunnen worden weggeknipt met behulp van scherpe en schone snoeischaar. Het is belangrijk om dit voorzichtig te doen om verdere schade aan de plant te voorkomen.

  De Sinningia Sonata Violet Pale heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Sinningia Sonata Violet Pale heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig, maar niet drassig is. Kies voor een potgrond die geschikt is voor kamerplanten en regelmatig bemest moet worden.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond. Een mengsel van potgrond en compost is ideaal voor een goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom wateroverlast. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren verwijderen met een zachte doek of een plumeau. Besproei de bladeren af en toe met water om ze fris te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  De Sinningia Sonata Violet Pale houdt van een plek met helder, indirect zonlicht. Zet de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De Sinningia Sonata Violet Pale gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante en stabiele temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, met een ideale luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Houd de plant weg van tocht en te droge lucht om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen om optimale groeiomstandigheden te behouden. Het is aan te raden om de plantenvoeding af te stemmen op de zuurtegraad van de bodem voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Sinningia Sonata Violet Pale is een prachtige vaste plant met zachte paarskleurige bloemen. De bloemen hebben een bleke tint die een vleugje elegantie toevoegt aan elke tuin. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve bloem in borders, potten of hanging baskets. De Sinningia Sonata Violet Pale bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.