Primula (Acaulis Grp) Esna Rose

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) Esna Rose is een vrolijke en kleurrijke bloeiende plant met zachtroze bloemen. De bloemen hebben een compacte groeiwijze en bloeien in het voorjaar. De plant houdt van een lichtvochtige en goed doorlatende grond en staat het liefst op een plekje in de halfschaduw. De Esna Rose is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembakken. Deze primula trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Primula (Acaulis Grp) Esna Rose is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in het voorjaar en bloemen produceert in verschillende kleuren zoals roze, rood en geel. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) Esna Rose is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is voldoende om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een gezonde plant. Deze tuinplant gedijt goed in vochtige en zonnige omstandigheden.

  Primula (Acaulis Grp) Esna Rose heeft ongeveer 15 cm ruimte nodig tussen andere planten in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en plant ze op een plek waar ze voldoende zonlicht krijgen. Deze planten kunnen ook in potten of bakken worden geplant.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Rose groeit het beste in de halfschaduw of schaduw. Een plek met voldoende licht maar niet direct zonlicht is ideaal voor deze plant. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  De Primula Acaulis Esna Rose heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens droge periodes. Geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft om de plant gezond te houden.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan door hun aantrekkelijke geur en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die leven en kleur willen aantrekken.

  Ja, Primula's van het Acaulis-groep zijn goed voor biodiversiteit omdat ze bijen en andere insecten aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan de bestuiving van andere planten en verhogen de diversiteit in de tuin. Het is een probleemloze en makkelijk te onderhouden plant die bijdraagt aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  De Primula bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt doorgaans 3 tot 4 weken.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Rose kan niet goed tegen de volle zon. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt. Te veel direct zonlicht kan de plant beschadigen.

  Nee, primula's zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Veel tuinplanten kunnen giftig zijn als ze worden ingenomen.

  Ja, sommige planten hebben de eigenschap geluid te dempen door hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen om geluid te dempen en een rustige omgeving te creëren. Geef de plant voldoende ruimte en aandacht om optimaal van deze eigenschap te profiteren.

 • Het is niet nodig om Primula (Acaulis Grp) Esna Rose te snoeien. Verwijder gewoon regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Let op: wees voorzichtig, want de plant kan gevoelig zijn voor te veel snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral als de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden komen te staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Primula (Acaulis Grp) Esna Rose is het belangrijk om vochtige potgrond te gebruiken. De potgrond moet goed doorlatend zijn en een licht zure pH-waarde hebben. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar ook niet te nat is.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de ontwikkeling van tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingstoffen en een licht zure pH-waarde. Het regelmatig bemesten en bewateren van de planten kan bijdragen aan een gezonde groei.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Rose gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige grond die goed doorlatend is en vermijd plekken met felle middagzon. Deze plant is ideaal voor in borders, perken of in potten op het terras.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme kou. Dit kan door mulch aan te brengen rond de basis van de plant en eventueel een beschermende doek of tunnel te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef de plant af en toe plantenvoeding voor optimale groei. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen vorst.

  Voor tuinplanten zoals Primula's is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen. Bovendien kan het onkruid onderdrukken en de bodemstructuur verbeteren. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rond de plant.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Rose groeit het beste in licht zure tot neutrale grond. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zijn er verschillende methoden voor ongediertebestrijding, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, het regelmatig controleren op ongedierte en het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen indien nodig. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de planten gezond te houden en plagen te voorkomen. Het is ook handig om regelmatig het blad en de bloemen van de plant te inspecteren op tekenen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Primula (Acaulis Grp) Esna Rose is een vrolijke en kleurrijke bloeiende plant met zachtroze bloemen. De bloemen hebben een compacte groeiwijze en bloeien in het voorjaar. De plant houdt van een lichtvochtige en goed doorlatende grond en staat het liefst op een plekje in de halfschaduw. De Esna Rose is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembakken. Deze primula trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.