Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' er en kompakt forårsblomstrende plante med smukke, mørklilla blomster. Blomsterne har en iøjnefaldende gul hals og blomstrer om foråret. 'Cairo Violet' trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en plads i halvskygge. Denne plante tiltrækker bier og sommerfugle og er en smuk tilføjelse til haven eller bedet. Med den rette pleje kan Primula 'Cairo Violet' vende tilbage år efter år og sørge for et farverigt og levende udseende i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Primulaer er generelt ikke stedsegrønne og mister deres blade om vinteren. Bladet på Primulaen kan variere fra lysegrønt til mørkegrønt, afhængigt af arten. De er primært forårsblomster og har ofte smukke blomster i forskellige farver.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' er vinterhærdig ned til ca. -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Ekstra foranstaltninger kan være nødvendige om vinteren for at beskytte planten mod kulde.

  Primulaer er generelt lette at passe og kræver regelmæssig vanding og tilstrækkeligt lys. De trives godt i fugtig, veldrænet jord og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Primula elsker en fugtig, veldrænet jord og bør plantes bedst i halvskygge eller skygge. Det anbefales at plante planterne cirka 20-30 centimeter fra hinanden for at give tilstrækkelig plads til vækst og blomstring.

  Primula trives bedst i halvskygge til skygge. Det er vigtigt at beskytte planten mod skarp sol, især om eftermiddagen. På denne måde vil primulaen trives og blomstre godt i din have.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke vandtæt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande 1-2 gange om ugen.

  Ja, Primulaer er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres nektarfyldte blomster. Det er et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, planten Primula bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bier og sommerfugle med dens blomster. Det giver bestøvning og fødekilder til forskellige insekter og fugle. Derudover bidrager det til diversiteten af plantearter i haven.

  Primula blomstrer normalt i april og maj måned, og blomstringen kan vare cirka 2 til 4 uger. Det er en munter tilføjelse til haven om foråret.

  Primula Acaulis-gruppen foretrækker en placering i halvskygge til skygge og tåler ikke så godt fuld sol. Det anbefales derfor at beskytte planten mod direkte sollys. I fuld sol kan planten blive forbrændt og tørre ud.

  Nej, Primulaer fra Acaulis gruppen er ikke spiselige. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter for at undgå sundhedsrisici. Vær altid opmærksom på hvilke planter du har i haven, før du indtager dem.

  Nogle havplanter har lyddæmpende egenskaber, men generelt er Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' ikke specifikt kendt for sine lyddæmpende effekter. Det er primært en dekorativ plante, der værdsættes for sine smukke blomster.

 • Primulaen har ikke brug for specifik beskæring. Fjern døde blomster og blade for at holde planten sund. Eventuelle skud kan klippes af for at fremme væksten.

  Sørg for at give planten regelmæssigt vand, især på varme dage. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemvædet. Undgå at planten står for vådt, da det kan forårsage rådne rødder.

  For denne plante er det vigtigt at bruge godt drænet og næringsrig pottemuld. Vælg en pottemuld der er egnet til blomstrende planter, og sørg for tilstrækkelig fugtighed uden at rødderne bliver for våde. Regelmæssig gødskning af pottemulden vil hjælpe med at holde planten sund og farverig.

  Denne plante har brug for fugtig, veldrænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer. En pH-værdi mellem 6 og 7 anbefales. Tilføj kompost eller organiske materialer for at forbedre jordens struktur og frugtbarhed.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' foretrækker en lys placering, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for fugtig og veldrænet jord. Beskyt planten mod skarp middagssol.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved hjælp af muld, et beskyttende betræk eller halm. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre rodrot. Giv planten mindre vand i vinterperioden for at undgå skade.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding og bør placeres et lyst sted. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig ved regelmæssigt at gøde og beskære om nødvendigt. Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost.

  Det er vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen for haveplanter, fra marts til september. Brug en universel gødning til blomstrende planter i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

  Mulch hjælper med at holde fugt i jorden og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som blade, halm eller kompost som mulch til en sund vækst og blomstring af planten. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger direkte mod plantens stængler for at undgå rådne.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for en sund vækst. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du forebyggende bruge naturlige fjender såsom mariehøns eller snyltehveps. Derudover kan du regelmæssigt inspicere planten for eventuelle skadedyr og fjerne dem manuelt. Det kan også hjælpe at placere planten på et godt sted med tilstrækkeligt lys og luftcirkulation, så risikoen for skadedyr begrænses.

 • Beskrivelse

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' er en kompakt forårsblomstrende plante med smukke, mørklilla blomster. Blomsterne har en iøjnefaldende gul hals og blomstrer om foråret. 'Cairo Violet' trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en plads i halvskygge. Denne plante tiltrækker bier og sommerfugle og er en smuk tilføjelse til haven eller bedet. Med den rette pleje kan Primula 'Cairo Violet' vende tilbage år efter år og sørge for et farverigt og levende udseende i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.