Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire is een prachtige bloeiende plant met opvallende bloemen in de kleuren geel, oranje en rood. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een opvallend patroon en trekken vlinders en bijen aan. De Viola Callisto F1 Outback Fire is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon. Deze plant is winterhard en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren gedurende bepaalde seizoenen. Het is aan te raden om hier rekening mee te houden bij het planten en verzorgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 °C. In strenge winters kan het nodig zijn om extra bescherming te bieden, zoals mulchen of afdekken met vliesdoek. Het is raadzaam om de plant in de winterperiode goed in de gaten te houden en indien nodig te beschermen tegen vorst.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuingrond en weinig verzorging vereist.

  Deze plant heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant ze ook op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire groeien over het algemeen goed in de schaduw, maar geven de voorkeur aan lichte schaduw met af en toe zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Het is aan te raden om te zorgen voor een goede luchtcirculatie om schimmelziektes te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze als je een tuin wilt creëren die bijdraagt aan de biodiversiteit en het behoud van deze nuttige bestuivers. Let op dat de planten wel goed gedijen in het Nederlandse klimaat en bodemtype.

  Ja, Viola cornuta is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en draagt het bij aan de natuurlijke balans. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem in de tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire bloeit van april tot september en heeft een lange bloeiperiode. Tijdens deze maanden produceert de plant continue bloemen en blijft hij fleurig.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. In de zomer kan wat schaduw de plant helpen beschermen tegen de felle zon.

  Nee, de Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire is niet eetbaar. Het is een tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire is een tuinplant die geluid enigszins kan dempen. Dit komt door de dichte beplanting en de bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect is echter beperkt en hangt af van de omvang en dichtheid van de beplanting.

 • De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire kan regelmatig worden gesnoeid om de bloeiperiode te verlengen en de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en snoei eventueel lange stelen voor een compacte groei. Snoei in het voorjaar en na de bloei voor een gezonde en volle plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels te langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire houdt van goed doorlatende potgrond voor een gezonde groei. Gebruik bij voorkeur potgrond met een goede balans tussen voeding en vochtigheid. Vermijd zware, kleverige grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een regelmatige bemesting en het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire plant houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze plant kan goed groeien in bloembakken, potten of in de border.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met bladeren of stro. Plaats de plant op een beschutte plek tegen de wind. Als het erg koud wordt, kan een vliesdoek helpen om de plant te beschermen tegen vorst.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Planten in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduw plek.

  Het is belangrijk om de grond rondom de plant regelmatig te bemesten met organische meststoffen om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik bij voorkeur een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde ontwikkeling van de plant. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de bodemtemperatuur reguleert, vocht vasthoudt en onkruidgroei onderdrukt. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5 tot 10 cm aan te brengen rond de plant, maar niet direct tegen de stengels.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire groeit het beste in grond met een licht zure tot neutrale pH. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem te testen voordat je de plant in de grond zet. Het is belangrijk om de pH-waarde tussen de 5,5 en 7 te houden voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan je natuurlijke middelen gebruiken zoals neemolie, knoflookspray of zelfs lieveheersbeestjes in de tuin introduceren. Daarnaast kunnen regelmatige inspecties en het handmatig verwijderen van ongedierte helpen om de plant gezond te houden. Tenslotte kan het gebruik van een fijnmazig net of gaas helpen om ongedierte te weren.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Outback Fire is een prachtige bloeiende plant met opvallende bloemen in de kleuren geel, oranje en rood. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een opvallend patroon en trekken vlinders en bijen aan. De Viola Callisto F1 Outback Fire is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon. Deze plant is winterhard en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.