Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine is een compacte en bloeiende plant met prachtige carminekleurige bloemen. De plant heeft een langdurige bloei en kan zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon worden geplant. De Viola heeft een bossige groeiwijze en is ideaal voor het toevoegen van kleur aan borders en bloembakken. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die gemakkelijk te verzorgen is en blijvende kleur in de tuin brengt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  Deze plant is over het algemeen winterhard tot -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens extreme vorst te beschermen met bijvoorbeeld stro of bladeren. Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine zal in de lente weer uitlopen als de vorst voorbij is.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te voorzien van voldoende zonlicht. Daarnaast kunnen dode bloemen regelmatig worden verwijderd om de bloei te stimuleren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Het is aan te raden om de planten ongeveer 20 tot 30 cm uit elkaar te planten voor een optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Kies dus bij voorkeur een plekje waar de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, zonder dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Over het algemeen is 1 tot 2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, Viola's (Viooltjes) staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen een belangrijke voedselbron zijn voor deze insecten in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een vlindertuin of bijentuin.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectar en bloemen. Het draagt bij aan een gezonde ecosysteem in de tuin en bevordert zo de diversiteit van planten en dieren. Het biedt een voedselbron en schuilplaats voor verschillende insecten en kleine dieren.

  Deze plant bloeit meestal in het voorjaar en het vroege zomer. De bloeiperiode kan duren van maart tot juni, afhankelijk van de weersomstandigheden en de locatie.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die gebruikt wordt voor zijn kleurrijke bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Planten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende eigenschap vanwege hun bladeren en stengels. Het is echter niet voldoende om aanzienlijk geluid te dempen in een buitenomgeving. Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

 • Het snoeien van deze plant is niet strikt noodzakelijk, maar dode bloemen kunnen regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen. Eventueel kunnen lange, zwakke scheuten worden teruggesnoeid om de vorm en compactheid van de plant te behouden. Een lichte snoeibeurt na de bloei kan ook de algemene gezondheid van de plant ten goede komen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladnat.

  De plant doet het goed in goed doorlatende potgrond die vochtig blijft maar niet te nat. Zorg voor een pot met drainage gaten zodat het water goed weg kan lopen. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten kan ook worden gebruikt voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Zorg voor een neutrale tot licht zure bodem met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine groeit het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge standplaatsen. Deze tuinplanten doen het goed in borders, perken of in hangmanden.

  In de winter is het aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant onder een beschermende doek of tunnel te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant regelmatig om een gezonde groei te stimuleren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de planten gelegd kan worden om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de plant tegen temperatuurwisselingen en zorgt voor een gezonde bodem. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld bladeren, stro, houtsnippers of compost.

  De plant gedijt het beste in neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals lieveheersbeestjes of nematoden. Daarnaast kunnen ook natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals vogels, worden aangetrokken door het planten van bloemen die hen aantrekken. Tot slot is regelmatig controleren op ongedierte en het tijdig verwijderen ervan essentieel voor het behouden van een gezonde plant.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine is een compacte en bloeiende plant met prachtige carminekleurige bloemen. De plant heeft een langdurige bloei en kan zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon worden geplant. De Viola heeft een bossige groeiwijze en is ideaal voor het toevoegen van kleur aan borders en bloembakken. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Carmine is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die gemakkelijk te verzorgen is en blijvende kleur in de tuin brengt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.