Acer negundo 'Variegatum'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer negundo 'Variegatum' er en markant variant af den almindelige løn med et smukt broget bladmønster. Bladet er grønt med flødefarvede og lyserøde kanter, hvilket giver en legende og farverig effekt i haven. Denne løn kan blive til et mellemstort træ med en udbredt, rund krone og kan nå op til 10 meter i højden. Det er en let at pleje plante, der trives godt i fuld sol til let skygge og moderat fugtig jord. Acer negundo 'Variegatum' er en blikfang, der kan være en smuk tilføjelse til haven i enhver sæson.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Acer negundo 'Variegatum' er ikke stedsegrøn. Plantens blade ændrer farve i løbet af sæsonerne. Om vinteren taber planten sine blade.

  Planten er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Det anbefales at plante planten på et beskyttet sted.

  Acer negundo 'Variegatum' kræver regelmæssig beskæring og vanding. De trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Generelt set er de ret nemme at vedligeholde.

  Acer negundo 'Variegatum' har brug for cirka 8 meter plads til at vokse. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter for ikke at hindre væksten. Denne plante trives godt i en rummelig have eller parkmiljø.

  Acer negundo 'Variegatum' trives godt i skyggen, da den naturligt trives i fugtig, frugtbar jord med tilstrækkelig fugt. Den kan dog også trives godt i fuld sol. Planten er hårdfør og kan klare forskellige vejrforhold.

  Acer negundo 'Variegatum' har brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, den vokser i. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Det er klogt at tjekke regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og pollen, som den producerer. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække bestøvere.

  Ja, denne plante er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker forskellige insekter med sine blomster og frø. Det giver også ly og mad til fugle og små dyr. Det skaber variation i haven og bidrager til et sundt miljø for forskellige typer af planter og dyr.

  Acer negundo 'Variegatum' blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Sørg for en god dræning af jorden.

  Nej, bladene på denne plante er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Denne plante er beregnet til dekoration i haven.

  Ja, planten kan hjælpe med at dæmpe lyd ved hjælp af deres blade og grene. Det er dog ikke en plante, der specifikt er kendt for sine lyddæmpende egenskaber. Andre planter som hække eller træer med tæt løv kan være mere effektive til at dæmpe lyd.

 • Denne plante bør bedst beskæres sent om vinteren eller tidlig forår for at bevare form og sundhed. Fjern døde eller beskadigede grene og udtynd kronen om nødvendigt. Brug skarpe beskæresakse for at undgå skade på planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved rødderne for at undgå svampeinfektioner.

  Acer negundo 'Variegatum' trives bedst i fugtig og veldrænet pottemuld. Vælg en næringsrig pottemuld, der er egnet til haveplanter, og sørg for, at potten ikke tørrer ud for hurtigt. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere fugtigheden i pottemulden for at holde planten sund.

  Den varieret Acer negundo 'Variegatum' trives bedst i en fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rod råd. En jord rig på organisk materiale er ideel for en sund vækst.

  Acer negundo 'Variegatum' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Denne havplante klarer sig godt i forskellige jordtyper som ler, ler og sand.

  Til vinterbeskyttelse kan et lag muld af blade eller halm lægges omkring planten for at beskytte rødderne mod frost. Planter kan også dækkes med en speciel vinterhætte eller dug for at beskytte dem mod hård frost. Sørg for, at planten er godt vandet, og beskær døde grene før vinteren.

  Denne plante bør placeres bedst i fuld sol eller halvskygge. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at bevare formen og størrelsen. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  For haveplanter er det vigtigt at tilføje organisk gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring. Derudover anbefales det at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen for at sikre, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at gødningen bliver jævnt fordelt over rodområdet, og hold doseringen som angivet på emballagen.

  Det anbefales at tilføje mulch rundt om planten, da dette hjælper med at holde på fugtigheden i jorden og forhindrer ukrudtsvækst. Vælg organiske mulchmaterialer som barkflis eller kompost. Udskift mulchlaget regelmæssigt for at holde planten sund.

  Acer negundo 'Variegatum' trives bedst i en let sur til neutral jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt tilpasse den. En surhedsgrad mellem pH 6 og 7 er ideel.

  For at bekæmpe skadedyr hos denne haveplante kan du forebygge ved regelmæssigt at inspicere planten for tegn på skadedyr. En miljøvenlig mulighed er at bruge naturlige fjender som marihøner. En anden mulighed er at behandle planten med et naturligt insektbekæmpelsesmiddel.

 • Beskrivelse

  Acer negundo 'Variegatum' er en markant variant af den almindelige løn med et smukt broget bladmønster. Bladet er grønt med flødefarvede og lyserøde kanter, hvilket giver en legende og farverig effekt i haven. Denne løn kan blive til et mellemstort træ med en udbredt, rund krone og kan nå op til 10 meter i højden. Det er en let at pleje plante, der trives godt i fuld sol til let skygge og moderat fugtig jord. Acer negundo 'Variegatum' er en blikfang, der kan være en smuk tilføjelse til haven i enhver sæson.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.