Acer palmatum 'Beni-kagami'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Beni-kagami' is een Japanse esdoorn met een opvallende rode tot paarse bladkleur gedurende het hele groeiseizoen. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een delicate en elegante uitstraling. Deze langzaam groeiende struik of kleine boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-4 meter. In de herfst veranderen de bladeren in prachtige tinten van oranje, rood en geel voordat ze afvallen. 'Beni-kagami' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en een plek met halfschaduw tot zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Acer palmatum 'Beni-kagami' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei. Deze plant is dus niet het hele jaar door groen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen, bijvoorbeeld door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Planten in potten zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  De Acer palmatum 'Beni-kagami' vereist matig onderhoud en gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodem. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te snoeien om een gezonde groei te bevorderen. Het is een sterke plant die over het algemeen niet veel problemen met ziekten of plagen heeft.

  De Acer palmatum 'Beni-kagami' heeft genoeg ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen boom. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich te verspreiden en voor de takken om uit te groeien. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de boom.

  Deze plant groeit het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Zorg voor een beschutte plek in de tuin voor optimaal groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Deze plant is aantrekkelijk voor insecten en vogels vanwege zijn bladeren en zaden. Het toevoegen van diverse planten in de tuin bevordert de biodiversiteit. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te planten om een gezond ecosysteem te creëren.

  De Acer palmatum 'Beni-kagami' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  De plant kan beter worden geplaatst op een plek met gedeeltelijke schaduw om te voorkomen dat de bladeren verbranden in de volle zon. Het verdraagt geen sterke zonnestralen gedurende de hele dag. Het liefst staat de plant op een plek met ochtendzon en wat schaduw in de middag.

  Nee, de bladeren en zaden van Acer palmatum 'Beni-kagami' zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, de Acer palmatum 'Beni-kagami' heeft een dichte groeiwijze en kan omgevingsgeluiden enigszins dempen. Echter, dit effect is minimaal in vergelijking met andere geluidsdempende planten zoals bamboe of coniferen. Over het algemeen wordt deze plant niet specifiek gekozen vanwege zijn geluidsdempende eigenschappen.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de winter of vroege lente om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip eventuele uitlopers weg om de groei te bevorderen. Let op dat je niet te veel snoeit, aangezien dit de gezondheid van de plant kan schaden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet te nat of te droog is. Gebruik speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is. Een organisch materiaalrijke bodem is gunstig voor de groei van deze plant.

  De Acer palmatum 'Beni-kagami' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen felle zon en harde wind. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast is het verstandig om de plant af te schermen van harde wind en vorst. Bij extreme kou kan het ook helpen om de plant te bedekken met een speciale winterbescherming.

  De plant vereist regelmatige snoei om de vorm te behouden en luchtcirculatie te bevorderen. Zorg voor goed doorlatende grond en geef voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant toebrengen, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Breng een laag mulch aan rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam ligt. Vernieuw de mulch regelmatig om de plant optimaal te laten groeien.

  De plant Acer palmatum 'Beni-kagami' heeft een voorkeur voor zure tot neutrale bodems. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen om de plant gezond te houden. Een pH-waarde van ongeveer 5.5 tot 7.0 is ideaal voor deze plantensoort.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze plant kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op eventuele plagen en het handmatig verwijderen ervan. Daarnaast kunnen ook natuurlijke vijanden van het ongedierte worden ingezet om de plant te beschermen. Tot slot kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt als alternatief voor chemische middelen.

 • Omschrijving

  Acer palmatum 'Beni-kagami' is een Japanse esdoorn met een opvallende rode tot paarse bladkleur gedurende het hele groeiseizoen. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een delicate en elegante uitstraling. Deze langzaam groeiende struik of kleine boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-4 meter. In de herfst veranderen de bladeren in prachtige tinten van oranje, rood en geel voordat ze afvallen. 'Beni-kagami' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en een plek met halfschaduw tot zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.