Acer palmatum 'Deshojo'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Deshojo' er en speciel japansk ahornsort med lyse røde blade, der springer ud om foråret og langsomt skifter farve til mørkere rød om sommeren. Bladene på denne plante er dybt snittede og har en markant tekstur. Om efteråret skifter bladene til orange-rød, før de til sidst falder af. Denne plante vokser langsomt og har en kompakt vækstform, hvilket gør den velegnet til små haver eller som accentplante i en større have. Acer palmatum 'Deshojo' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge og i en veldrænet, fugtig jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Acer palmatum 'Deshojo' er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og får en smuk efterårsfarve. Det er en løvfældende haveplante.

  Acer palmatum 'Deshojo' er vinterhård op til -15 grader Celsius.

  Ja, 'Deshojo' er generelt let at vedligeholde og kræver ingen speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og beskære den for at bevare formen og størrelsen. Det er en stærk og sund havplante, der sjældent giver problemer.

  Acer palmatum 'Deshojo' har brug for cirka 2 til 3 meter plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft og har tilstrækkelig plads til at vokse. Tag højde for træets endelige størrelse, når du planter det, og giv det tilstrækkelig plads til at vokse.

  Nej, "Acer palmatum 'Deshojo'" trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan væksten hæmmes, og bladene kan eventuelt ændre farve.

  Acer palmatum 'Deshojo' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordens fugtighed. Det er vigtigt at holde jorden jævnt fugtig og undgå at rødderne tørrer ud. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt og give vand efter behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektaren, de producerer. Det tiltrækker disse bestøvere og bidrager til biodiversiteten i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til økologiske haver.

  Ja, denne plante er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter og fugle med sine blomster og frø. Det giver også ly for små dyr i haven. Derudover bidrager det til mangfoldigheden af planter i haven.

  Denne plante blomstrer om foråret, normalt i april til maj månederne. Blomstringen varer normalt i nogle uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol, men kan også tåle halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand ved høje temperaturer for at undgå udtørring. Det anbefales at give planten lidt skygge om eftermiddagen mod den skarpe sol.

  Nej, Acer palmatum 'Deshojo' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens iøjnefaldende røde blade. Spiselighed anbefales ikke.

  Desværre har Acer palmatum 'Deshojo' ikke lyddæmpende egenskaber. Det er et dekorativt træ, der primært dyrkes på grund af dets smukke blade og blomster. Det kan dog bidrage til en beroligende og grøn haveomgivelse.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres sent på efteråret eller tidligt om vinteren for at undgå blødning. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd ud i kronen for at fremme en åben struktur. Undgå at beskære om sommeren, da dette kan svække planten.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed ved at stikke fingeren ned i jorden. Giv lidt mere vand i varmt vejr end i køligere perioder.

  Acer palmatum 'Deshojo' trives bedst i veldrænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at potten har tilstrækkelige drænhuller til at dræne overskydende vand. En pottemuld specielt til syreelskende planter anbefales til optimal vækst og sundhed.

  Acer palmatum 'Deshojo' trives bedst i en veldrænet og fugtig jord. Sørg for en humusrig jord med en let sur pH-værdi. Undgå våd eller for tør jord for at fremme plantens vækst og sundhed.

  Acer palmatum 'Deshojo' trives bedst på et sted i halvskygge til fuld sol. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind. Jorden skal være veldrænet og let sur.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved f.eks. at anvende et tykt lag halm eller blade. Sørg desuden for, at jorden er godt drænet for at undgå rodfrugt. Hvis det er muligt, skal planten placeres på et beskyttet sted mod kold vind.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og fjern ukrudt omkring planten for at fremme væksten. Gød planten om foråret med organisk gødning for en sund vækst.

  For en god vækst og sundt løv er det vigtigt at gøde planten om foråret med en organisk gødning. Brug en gødning med langsom frigivelse, specielt designet til haveplanter. Gød planten i henhold til anvisningerne på emballagen og undgå overdosering for at undgå skade på rødderne.

  Mulch er gavnligt for denne haveplante, da det hjælper med at holde på fugtigheden i jorden og reducerer ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost som mulch. Påfør et lag på 5 til 7 cm rundt om planten, men sørg for, at mulch ikke bygges op mod stammen.

  Planten foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. En for sur jord kan forårsage problemer med optagelsen af næringsstoffer, mens en for basisk jord kan hæmme væksten. Det er derfor vigtigt at opretholde den rette surhedsgrad i jorden for en sund vækst af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du overveje at tiltrække naturlige fjender til skadedyrene, såsom mariehøns eller rovmider. Derudover kan du regelmæssigt inspicere planten for tegn på skadedyr og fjerne dem manuelt. Hvis angrebet bliver for stort, kan du også vælge at bruge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Acer palmatum 'Deshojo' er en speciel japansk ahornsort med lyse røde blade, der springer ud om foråret og langsomt skifter farve til mørkere rød om sommeren. Bladene på denne plante er dybt snittede og har en markant tekstur. Om efteråret skifter bladene til orange-rød, før de til sidst falder af. Denne plante vokser langsomt og har en kompakt vækstform, hvilket gør den velegnet til små haver eller som accentplante i en større have. Acer palmatum 'Deshojo' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge og i en veldrænet, fugtig jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.