Acer palmatum 'Dissectum Flavescens'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Acer palmatum 'Dissectum Flavescens' is een opvallende Japanse esdoorn met fijn ingesneden, lichtgele bladeren die een prachtige gouden gloed hebben in de herfst. Deze langzaam groeiende struik heeft een afhangende groeiwijze en bereikt uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2 meter. Het is een geliefde plant voor Japanse tuinen en rotstuinen vanwege zijn elegante uitstraling. De 'Dissectum Flavescens' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en kan goed tegen de zon, maar kan verbranden bij te felle zon. Het is een sierlijke toevoeging aan elke tuin en trekt veel bewondering vanwege zijn unieke bladvorm en kleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van de Acer palmatum 'Dissectum Flavescens' verkleurt in de herfst en valt dan van de plant af. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant bij langdurige kou in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water en wat snoeien nodig. Het is belangrijk om de grond goed te bemesten voor een gezonde groei.

  De Acer palmatum 'Dissectum Flavescens' heeft voldoende ruimte nodig om de karakteristieke vorm van de bladeren goed tot zijn recht te laten komen. Zorg voor een plek waar de plant zich kan verspreiden en niet te dicht op andere planten staat. Houd rekening met een minimale ruimte van 2 tot 3 meter in doorsnede.

  De Acer palmatum 'Dissectum Flavescens' groeit het beste op een standplaats met gefilterd zonlicht of halfschaduw. De plant kan ook in de schaduw groeien, maar zal minder compact en kleurrijk worden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de vochtigheid van de grond en het weer. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Het helpt bij het aantrekken van nuttige bestuivers naar de tuin. Planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen dragen bij aan de biodiversiteit en het ecosysteem in de tuin.

  Ja, de plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor schaduw en beschutting voor kleine dieren. Als toegevoegde waarde groeit de plant goed in diverse bodemsoorten en klimaatomstandigheden.

  De plant bloeit meestal in april tot en met mei. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Na de bloei verschijnen er bladeren aan de plant.

  Deze plant kan beter groeien op een plek met gedeeltelijke schaduw en beschutting tegen de hete middagzon. Te veel blootstelling aan de volle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren en de algehele gezondheid van de plant beïnvloeden. Plaats daarom de plant op een plek waar hij kan genieten van de ochtend- of namiddagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een sierplant die niet geschikt is voor consumptie. Het eten van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, bladplanten staan erom bekend geluid te absorberen en kunnen daarom helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het specifieke ras van de Japanse esdoorn 'Dissectum Flavescens' heeft echter geen bijzondere eigenschappen die het geluid dempen.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de wintermaanden, wanneer de plant in rust is. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit om licht en lucht door de takken te laten stromen. Let op dat de karakteristieke vorm van de plant behouden blijft tijdens het snoeien.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens warme zomers. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik indien nodig voeding speciaal voor tuinplanten om de groei te bevorderen.

  De plant vereist een goed doorlatende, vochtige en zure bodem voor optimale groei. Het is belangrijk om de bodem te verrijken met organisch materiaal zoals compost of bladaarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en blijf de pH-waarde regelmatig controleren.

  De plant houdt van een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een beschutte plek uit de wind en vermijd te felle middagzon. De grond moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal.

  In de winter kan het handig zijn om een beschermende laag van mulch aan te brengen rond de basis van de plant om de wortels warm te houden. Ook kan het helpen om de takken bij hevige sneeuwval voorzichtig op te schudden om breuk te voorkomen. Daarnaast kan het gebruik van een windbescherming zoals een scherm of gaas helpen om de plant te beschermen tegen uitdroging en vorstschade.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg organische mest toe in het voorjaar voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om de juiste bemesting te geven om gezonde groei te bevorderen en bloei te stimuleren. Gebruik een meststof speciaal voor tuinplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Bemesten kan het beste in het voorjaar en in de zomermaanden wanneer de plant actief groeit.

  Mulchen is belangrijk voor het behoud van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar niet tegen de stam.

  De Tuinplanten die goed gedijen in zure bodems hebben een bodem die een pH-waarde heeft die lager is dan 7. Een zure bodem heeft een hogere concentratie waterstofionen. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te testen voordat u planten in de tuin plaatst.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt zoals het besproeien met een mengsel van water en groene zeep of het plaatsen van aaltjes in de grond. Daarnaast kunnen ook roofinsecten zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om de plaag te bestrijden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  De Acer palmatum 'Dissectum Flavescens' is een opvallende Japanse esdoorn met fijn ingesneden, lichtgele bladeren die een prachtige gouden gloed hebben in de herfst. Deze langzaam groeiende struik heeft een afhangende groeiwijze en bereikt uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2 meter. Het is een geliefde plant voor Japanse tuinen en rotstuinen vanwege zijn elegante uitstraling. De 'Dissectum Flavescens' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en kan goed tegen de zon, maar kan verbranden bij te felle zon. Het is een sierlijke toevoeging aan elke tuin en trekt veel bewondering vanwege zijn unieke bladvorm en kleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.