Acer palmatum 'Linearilobum'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Linearilobum' er en japansk ahorn med en oprejst vækstform og fint forgrenede, elegante grene. Bladene har en dybgrøn farve og er smalle og lappet, med en markant lineær struktur. Om efteråret skifter bladene farve til smukke nuancer af gul, orange og rød. Denne smukke ahorn er et fantastisk tilføjelse til en japansk have eller som en solitær træ i en have med en østlig atmosfære. Acer palmatum 'Linearilobum' kræver en placering i halvskygge til fuld sol og en veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om efteråret. Det er en løvfældende havplante.

  Planten er hårdfør op til -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte denne plante ved ekstrem frost. Den er velegnet til haven og kan derfor overvintre udendørs.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse, så længe den får regelmæssigt vand og bliver godt gødet. Sørg for, at jorden er veldrænet, og at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst. Beskæring af planten kan hjælpe med at bevare formen og størrelsen.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at vokse sig til en busk eller et lille træ. Sørg for at der er tilpas afstand til andre planter for ikke at hæmme væksten. En minimumsafstand på 1,5 til 2 meter anbefales.

  Acer palmatum 'Linearilobum' trives bedst i let skygge til halvskygge. En for mørk placering kan hæmme plantens vækst og udvikling. Sørg for tilstrækkeligt lys for at fremme en sund vækst.

  Acer palmatum 'Linearilobum' har brug for vand ca. en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante er tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af de små blomster, den producerer. Det vil helt sikkert tiltrække bier og sommerfugle til din have.

  Acer palmatum 'Linearilobum' tiltrækker insekter og giver ly for små dyr, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er dog altid godt at sørge for variation i plantearter for at fremme biodiversiteten. Generelt kan det siges, at havplanter bidrager til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i månederne april og maj, og blomstringen varer cirka to uger.

  Planten bør placeres et sted med filtreret sollys eller halvskygge. Direkte sollys kan forårsage forbrænding af bladene. Det anbefales derfor at beskytte planten mod den skarpe eftermiddagssol.

  Nej, plantens blade er ikke spiselige. Det er en dekorativ plante, der primært dyrkes på grund af dens æstetiske værdi i haven. Spiseligheden af planten anbefales ikke.

  Ja, på grund af tilstedeværelsen af blade og grene kan denne plante dæmpe lyd. Dog vil effekten være begrænset i forhold til specifikke lyddæmpende materialer. Generelt set kan det at plante grønt i haven bidrage til at reducere omgivelsesstøj.

 • Det er bedst at beskære denne plante om vinteren, når den er i hvile. Fjern døde, beskadigede eller krydsende grene for at opretholde plantens form og sundhed. Skær grene tilbage til en knop eller forgrening for at stimulere ny vækst.

  Acer palmatum 'Linearilobum' har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen, så planten har tilstrækkeligt med fugt i løbet af dagen.

  Acer palmatum 'Linearilobum' trives bedst i veldrænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at potten har tilstrækkelige drænhuller for at undgå vandtæthed. Brug helst en organisk pottemuld for optimal vækst af planten.

  Denne plante trives bedst i en fugtig, veldrænet jord med en let sur pH-værdi. Det er vigtigt at forbedre jorden med organisk materiale som kompost eller bladejord. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst af planten.

  Denne plante trives bedst på en placering med halvskygge til fuld sol. Sørg for et beskyttet sted mod hård vind. Jorden skal være veldrænet og fugtig.

  Denne plante kræver vinterbeskyttelse såsom muld omkring rødderne og brugen af et beskyttende klæde eller bobleplast. Sørg for, at planten er godt vandet, inden frosten kommer. Placér planten på et beskyttet sted for at beskytte mod kulde og vind.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne døde grene og blade regelmæssigt for at fremme plantens sundhed. En årlig gødning om foråret kan forbedre væksten og blomstringen af planten.

  For at opnå den bedste vækst og blomstring skal denne plante regelmæssigt gødes. Brug en generel gødning til havplanter om foråret og sommeren. Følg altid instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Mulching er gavnligt for denne plante, fordi det regulerer jordens fugtighed og temperatur, undertrykker ukrudt og holder næringsstoffer i jorden. Brug organisk mulchmateriale som træflis eller blade og påfør et lag på ca. 5 cm rundt om plantens base. Forny mulchlaget hvert år om foråret for optimal vækst af planten.

  Planten kræver en neutral til sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med specifik jordforbedringsmidler. Planter i en for sur jord kan opleve problemer med vækst og sundhed.

  Til bekæmpelse af skadedyr på havenplanter kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum anvendes. Derudover er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for tilstedeværelse af skadedyr og behandle dem, hvis det er nødvendigt. Det er også en god idé at holde planterne i god stand ved at give dem tilstrækkeligt med vand og gødning.

 • Beskrivelse

  Acer palmatum 'Linearilobum' er en japansk ahorn med en oprejst vækstform og fint forgrenede, elegante grene. Bladene har en dybgrøn farve og er smalle og lappet, med en markant lineær struktur. Om efteråret skifter bladene farve til smukke nuancer af gul, orange og rød. Denne smukke ahorn er et fantastisk tilføjelse til en japansk have eller som en solitær træ i en have med en østlig atmosfære. Acer palmatum 'Linearilobum' kræver en placering i halvskygge til fuld sol og en veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.