Acer palmatum 'Seiryu'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Seiryu' er en markant japansk ahorn med en opadgående vækstform og en kompakt form. Bladene er fint indskåret og friskgrønne i farven, der skifter til smukke nuancer af orange og rød om efteråret. Træets bark har en smuk grå farve, der skaller af, når træet bliver ældre. 'Seiryu' trives godt både i sol og halvskygge og kræver en veldrænet, fugtig jord. Denne plante er et smukt tilføjelse til enhver japansk have eller som en solitær eyecatcher i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Acer palmatum 'Seiryu' er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om efteråret og springer til live igen om foråret. Det er en løvfældende plante.

  Acer palmatum 'Seiryu' er vinterhård op til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer for at undgå skader. Det anbefales at placere planten på et beskyttet sted under strenge vintre.

  Ja, Acer palmatum 'Seiryu' er generelt ret nem at vedligeholde. Denne plante kræver regelmæssig vanding og beskæring, men ellers er det en stærk og sund haveplante, der kræver lidt ekstra pleje. Det er vigtigt at vælge det rigtige sted med tilstrækkeligt sollys og beskyttelse mod hård vind.

  Planten har brug for cirka 2 til 3 meter plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter og genstande for at undgå, at væksten bliver hindret. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du planter den i haven.

  Acer palmatum 'Seiryu' trives bedst i fuld sol, men kan også trives i delvis skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys for at holde dens blade sunde. For meget skygge kan hæmme plantens vækst og udvikling.

  Acer palmatum 'Seiryu' har brug for regelmæssig vanding, ca. 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at den bliver oversvømmet. Tag hensyn til vejret og juster vandingsmængden derefter.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne og nektaren, de producerer. Dette gør den til et værdifuldt tilføjelse til en have, der tiltrækker og understøtter insekter.

  Acer palmatum 'Seiryu' kan bidrage til biodiversitet ved at tiltrække fugle og insekter med sine blade og blomster. Den tilbyder også skjulesteder og fødekilder til forskellige dyr i haven. Det er derfor positivt for biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer om foråret, normalt i månederne april og maj. Blomstringen varer typisk 2 til 3 uger.

  Denne plante bør placeres et sted med lidt skygge, da den ikke tåler direkte sol godt. For meget direkte sollys kan forårsage skade på plantens blade. Et sted med halvskygge er ideelt til denne haveplante.

  Nej, bladene, frøene og barken fra Acer palmatum 'Seiryu' er giftige og ikke spiselige. Det er ikke sikkert at bruge denne plante i madlavning. Det frarådes kraftigt at indtage denne plante.

  Ja, Acer palmatum 'Seiryu' har tætte blade, der kan dæmpe lyd. At placere flere af disse planter kan hjælpe med at reducere omgivende støj. Det er dog ikke en fuldstændig lyddæmper og vil ikke blokere alle lyde.

 • Denne plante bør beskæres bedst i slutningen af efteråret eller tidligt om vinteren. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd ud i kronen for at bevare plantens form og sundhed. Beskær altid med skarpt og rent værktøj for at forhindre infektioner.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand ved plantens bund for at forhindre skimmeldannelse.

  Acer palmatum 'Seiryu' trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver sumpet. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Acer palmatum 'Seiryu' trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Sørg for en jord, der er rig på organisk materiale og har en pH-værdi fra neutral til let sur. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelig dræning for at forhindre rod i rådne.

  Acer palmatum 'Seiryu' trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for et beskyttet sted mod hård vind og giv planten tilstrækkelig plads til at vokse. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og let sur med en pH-værdi.

  Denne plante har brug for beskyttelse mod hård frost og kold vind om vinteren. Sørg for et lag muld af blade eller halm omkring rødderne, og dæk planten med et luftigt klæde eller fiberdug som ekstra beskyttelse. Husk at fjerne beskyttelsen tidligt om foråret for at fremme ny vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Giv organisk gødning om foråret for at fremme en sund vækst. Beskær døde eller beskadigede grene for at bevare formen.

  Have brug for regelmæssig gødskning i løbet af vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til prydplanter og følg den anbefalede dosering på emballagen. Gødsk planten om foråret og eventuelt igen midtvejs i vækstsæsonen for optimal vækst og blomstring.

  Mulching er godt for planten, fordi det regulerer jordfugtigheden og undertrykker ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som blade eller træflis som mulch lag. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger direkte mod plantens stamme for at undgå skimmeldannelse.

  Acer palmatum 'Seiryu' trives bedst i en sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med gødning eller jordforbedringsmidler. En for sur eller for basisk jord kan påvirke plantens sundhed og vækst.

  For at bekæmpe skadedyr hos denne plante kan du introducere naturlige fjender som marihøns og snyltehvepse. Derudover er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, spindemider og uldlus. Hvis angrebet bliver for stort, kan du bruge miljøvenlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum.

 • Beskrivelse

  Acer palmatum 'Seiryu' er en markant japansk ahorn med en opadgående vækstform og en kompakt form. Bladene er fint indskåret og friskgrønne i farven, der skifter til smukke nuancer af orange og rød om efteråret. Træets bark har en smuk grå farve, der skaller af, når træet bliver ældre. 'Seiryu' trives godt både i sol og halvskygge og kræver en veldrænet, fugtig jord. Denne plante er et smukt tilføjelse til enhver japansk have eller som en solitær eyecatcher i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.