Acer platanoides 'Crimson King'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Acer platanoides 'Crimson King' is een opvallende, grote boom met een prachtige diep paarse bladkleur. De bladeren behouden hun kleur gedurende het hele groeiseizoen en veranderen in de herfst naar rood. De boom bloeit in het voorjaar met kleine geelgroene bloemen die in trossen aan de takken hangen. Na de bloei ontwikkelen zich karakteristieke gevleugelde zaden die aan de boom hangen tot ze rijp zijn en verspreid worden door de wind. De Acer platanoides 'Crimson King' is een sterke, winterharde boom die goed gedijt in zon tot halfschaduw en verschillende soorten grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Acer platanoides 'Crimson King' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende boom die in de lente weer nieuwe bladeren krijgt.

  De Acer platanoides 'Crimson King' is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, Acer platanoides 'Crimson King' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant groeit het beste op een goed doorlatende bodem en heeft matig water nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm te behouden.

  De Acer platanoides 'Crimson King' heeft ruimte nodig voor de wortels om zich goed te kunnen ontwikkelen en voldoende voedingsstoffen op te kunnen nemen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien en zich te verspreiden. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het kiezen van de plantlocatie.

  Nee, de plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het heeft minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei beperkt worden en kan de plant minder mooi kleuren.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, maar dit kan afhankelijk zijn van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die worden geproduceerd. Het planten van deze soort kan helpen bij het aantrekken van deze bestuivende insecten in de tuin. Plaats de plant op een zonnige locatie om de aantrekkingskracht op vlinders en bijen te vergroten.

  Acer platanoides 'Crimson King' is geschikt voor tuinen en parken, maar draagt niet significant bij aan biodiversiteit vanwege zijn dominante groei en gebrek aan inheemse waarde. Andere plantensoorten zullen mogelijk meer voordelen bieden voor lokale fauna en flora.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Acer platanoides 'Crimson King' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Zorg wel voor voldoende vocht als de plant in de volle zon staat.

  Nee, de bladeren, zaden en schors van de Acer platanoides 'Crimson King' zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt daarom niet aangeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de Acer platanoides 'Crimson King' heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen en dempen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen, vooral als de plant goed onderhouden wordt en gezond is. Planten in het algemeen kunnen een positieve invloed hebben op de akoestiek in de tuin.

 • De Acer platanoides 'Crimson King' kan het beste gesnoeid worden in de late herfst of vroege winter om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Het is belangrijk om scherpe snoeischaren te gebruiken en de plant niet te veel te snoeien, aangezien dit de gezondheid van de boom kan beïnvloeden. Het is raadzaam om tijdens het snoeien rekening te houden met de gewenste vorm en de algemene gezondheid van de plant.

  De Acer platanoides 'Crimson King' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te nat blijven.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet vochtig en goed doorlatend zijn. Daarnaast gedijt de plant het beste in een vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast.

  Deze plant groeit het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te droge of te natte standplaatsen om optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen zonder te worden belemmerd door andere planten.

  Het is raadzaam om in de winter de wortels van de plant te beschermen met mulch of bladeren. Eventuele vorstgevoelige takken kunnen worden ingepakt met vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes in de winter.

  Deze plant vereist regelmatig snoeien om een goede vorm te behouden en om eventuele dode takken te verwijderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei en rijke bloei.

  De Acer platanoides 'Crimson King' heeft behoefte aan bemesting in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor heesters en bomen om de juiste voedingsstoffen te leveren. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulchen is een effectieve manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  Deze plant groeit het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH tussen 6.5 en 7.5 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen helpen. Ook regelmatig controleren op bladluizen en deze handmatig verwijderen kan effectief zijn. Tot slot kan het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Acer platanoides 'Crimson King' is een opvallende, grote boom met een prachtige diep paarse bladkleur. De bladeren behouden hun kleur gedurende het hele groeiseizoen en veranderen in de herfst naar rood. De boom bloeit in het voorjaar met kleine geelgroene bloemen die in trossen aan de takken hangen. Na de bloei ontwikkelen zich karakteristieke gevleugelde zaden die aan de boom hangen tot ze rijp zijn en verspreid worden door de wind. De Acer platanoides 'Crimson King' is een sterke, winterharde boom die goed gedijt in zon tot halfschaduw en verschillende soorten grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.