Acer platanoides 'Drummondii'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Acer platanoides 'Drummondii' is een sierlijke boom met een opvallend bont blad. De bladeren zijn groen met witte randen, wat zorgt voor een mooi contrast in de tuin. In de lente bloeit de boom met kleine, geelgroene bloemen die vlinders en bijen aantrekken. In de herfst verkleuren de bladeren naar geel en oranje, wat zorgt voor een prachtig kleurenpalet in de tuin. De boom kan een uiteindelijke hoogte van circa 15 meter bereiken en gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Acer platanoides 'Drummondii' is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verkleurt in de herfst naar geel en valt daarna af. Het is een bladverliezende plant.

  Deze plant is goed winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. In de winter is het raadzaam om de plant af te dekken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Met regelmatig water geven en snoeien zal de plant goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor een gezonde groei.

  De Acer platanoides 'Drummondii' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om minimaal 4 meter ruimte rondom de plant vrij te houden. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien in de tuin.

  De 'Drummondii' variant van de Noorse esdoorn groeit het beste in een zonnige tot licht beschaduwde omgeving. De plant kan minder goed groeien in volledige schaduw, wat kan resulteren in een minder uitbundige groei en minder opvallende bladkleuren. Het is aan te raden om de plant te voorzien van voldoende licht voor een optimale groei.

  De Acer platanoides 'Drummondii' dient regelmatig water te krijgen bij droge omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan vanwege de bloemen en nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, Acer platanoides 'Drummondii' is goed voor biodiversiteit, omdat hij insecten aantrekt en schuilplaats biedt aan kleine dieren. De bladeren en zaden van de plant dienen als voedselbron voor verschillende diersoorten. Het toevoegen van deze plant in de tuin kan de biodiversiteit helpen bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende vocht krijgt wanneer deze in de volle zon staat.

  Nee, de bladeren en zaden van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren en kan helpen bij geluidsdemping, vooral als deze in grotere aantallen geplant wordt. Het kan geluidsgolven absorberen en dus een bepaalde mate van geluid dempen in de omgeving.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de nazomer of vroege herfst om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om licht en lucht door te laten. Snoei nooit meer dan een derde van de plant tegelijk om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan de Acer platanoides 'Drummondii', vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te verspreiden. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor de Acer platanoides 'Drummondii' is een goed doorlatende grond met voldoende organisch materiaal. De plant gedijt goed in een neutrale tot licht zure bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw, met goed doorlatende grond. Een beschutte locatie is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst en koude wind door mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan een beschermhoes of jute doek over de plant helpen om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. Verwijder regelmatig onkruid en mulch rond de basis van de plant om vocht vast te houden.

  Deze plant heeft behoefte aan een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten volgens de instructies op de verpakking. Let op dat een teveel aan meststoffen schade aan de plant kan veroorzaken.

  Mulchen rond de basis van de boom kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik mulch van organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Pas op dat de mulch niet te dicht bij de stam wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6.0 en 7.5. Een te zure bodem kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant. Het is daarom aan te raden om deze plant te planten in een bodem met de juiste zuurgraad.

  : Om ongedierte te voorkomen bij deze plant is het aan te raden om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van plagen. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water en voedingsstoffen te geven. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie, worden gebruikt tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Acer platanoides 'Drummondii' is een sierlijke boom met een opvallend bont blad. De bladeren zijn groen met witte randen, wat zorgt voor een mooi contrast in de tuin. In de lente bloeit de boom met kleine, geelgroene bloemen die vlinders en bijen aantrekken. In de herfst verkleuren de bladeren naar geel en oranje, wat zorgt voor een prachtig kleurenpalet in de tuin. De boom kan een uiteindelijke hoogte van circa 15 meter bereiken en gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.