Acer platanoides 'Faassen's Black'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer platanoides 'Faassen's Black' er en kultivar af den almindelige ahorn med en markant mørk lilla blade farve. Bladene er dybt indskårne og har en skinnende tekstur. Om foråret vises der gulgrønne blomster efterfulgt af typiske vingeformede ahornfrø. Denne træ vokser til en mellemstor til stor træ med en tæt, oval krone. 'Faassen's Black' er et populært valg på grund af dets dekorative blade farve og let pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Acer platanoides 'Faassen's Black' er ikke stedsegrøn. Det mister sine blade om efteråret. Det er en løvfældende plante.

  Planten er vinterhærdet til cirka -20 grader. Denne plante kan derfor godt tåle kolde temperaturer og er egnet til vores klima. Der er ikke behov for ekstra beskyttelse om vinteren.

  Acer platanoides 'Faassen's Black' er nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en robust plante, der trives godt under forskellige forhold og har få problemer med sygdomme eller skadedyr. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund.

  Acer platanoides 'Faassen's Black' har brug for i gennemsnit 10 meter plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til planten til at ånde og modtage sollys. Undgå at plante i for små rum, da dette kan hæmme væksten.

  Haveplanten vokser bedst i fuld sol, men kan også trives godt i halvskygge. Det er dog ikke ideelt for vækst i fuld skygge. Sørg for, at planten modtager mindst et par timers sollys om dagen for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand for at undgå rodrot. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, inden du giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det gør den til et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække og støtte insekter i deres levesteder.

  'Acer platanoides 'Faassen's Black' bidrager ikke til biodiversiteten i haven, da den giver lidt mad eller skjulesteder til insekter eller dyr. Andre planter med blomster eller bær ville være et bedre valg for at støtte biodiversiteten i haven.'

  Denne plante blomstrer i april og maj måneder, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Denne plante tåler godt direkte sollys og vil trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme somre. Sørg også for, at jorden er veldrænet.

  Nej, bladene, blomsterne og frøene fra Acer platanoides 'Faassen's Black' er ikke spiselige og kan endda være giftige. Det frarådes kraftigt at indtage denne plante. Det er bedre kun at spise planter, der er kendt for at være spiselige for mennesker.

  Ja, Acer platanoides 'Faassen's Black' har egenskaben til at dæmpe lyd på grund af den tætte vækst og det tykke bladdække. Dette resulterer i mindre støjgener i plantens omgivelser.

 • Denne plante skal bedst beskæres sent på efteråret eller tidligt om vinteren, når saften er minimal. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd ud i kronen for at fremme luftcirkulationen. Beskær ikke for drastisk for at bevare plantens form og sundhed.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig. Undgå dog, at rødderne står i våd jord for at undgå rådne rødder.

  Planten trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. En blanding af pottemuld og groft sand kan være gavnlig for planten.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden ikke er for kompakt, og undgå tung lerjord. En jord med en neutral pH-værdi er ideel til denne haveplante.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård vind.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost, især når temperaturerne falder. Det anbefales at mulche planten med blade eller halm for at beskytte rødderne. Eventuelt kan også en vinterbrydelig klud eller folie bruges til at beskytte planten mod kulden.

  Denne haveplante kræver regelmæssig beskæring for at opretholde en god form. Sørg for tilstrækkelig vand, især i varme perioder. Brug organisk gødning om foråret for en sund vækst.

  Haveplanter som Acer platanoides 'Faassen's Black' kan gødes fra marts til september med organiske gødninger eller specielle gødninger til træer og buske. Det er vigtigt at følge den anbefalede dosis på emballagen for at undgå overgødning. Giv ikke planten ekstra gødning i vintermånederne.

  At mulche med et lag organisk materiale som kompost eller barkflis kan hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at mulchen ikke placeres direkte op ad plantens stam for at undgå at kvæle den. Forny mulchlaget årligt om foråret for optimale resultater.

  Den optimale surhedsgrad af jorden for Acer platanoides 'Faassen's Black' er neutral til let sur. Det er vigtigt, at pH-værdien ligger mellem 6,5 og 7,5. En god jordstruktur og tilstrækkelig næring er også afgørende for en sund vækst af denne plante.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan du bruge forskellige metoder såsom regelmæssig kontrol af blade og stængler, brug af naturlige fjender som marihøner og anvendelse af biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt at genkende og behandle skadedyr hurtigt for at forhindre skade på planten. Derudover er det vigtigt at holde planter sunde ved at pleje dem korrekt.

 • Beskrivelse

  Acer platanoides 'Faassen's Black' er en kultivar af den almindelige ahorn med en markant mørk lilla blade farve. Bladene er dybt indskårne og har en skinnende tekstur. Om foråret vises der gulgrønne blomster efterfulgt af typiske vingeformede ahornfrø. Denne træ vokser til en mellemstor til stor træ med en tæt, oval krone. 'Faassen's Black' er et populært valg på grund af dets dekorative blade farve og let pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.