Acer platanoides 'Royal Red'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Acer platanoides 'Royal Red' is een opvallende cultivar van de Noorse esdoorn met prachtige diep rood-paarse bladeren, die in de herfst felrood kleuren. Het is een middelgrote tot grote boom met een eivormige kroon en een mooie schors die grijsbruin afschilfert. In het voorjaar produceert deze boom trossen met kleine, onopvallende bloemen die bijen aantrekken. De 'Royal Red' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en kan goed tegen luchtvervuiling, waardoor het een populaire keuze is voor stedelijke omgevingen. Het is een prachtige en onderhoudsvriendelijke boom die een mooie toevoeging vormt aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Acer platanoides 'Royal Red' is geen groenblijvende plant. Deze boom verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt in het voorjaar nieuwe bladeren. Het is dus een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot -20°C. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en kan in ons klimaat goed gedijen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, de Acer platanoides 'Royal Red' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en snoeien volstaat voor een gezonde groei.

  De Acer platanoides 'Royal Red' heeft ongeveer 4 tot 5 meter breedte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om goed te kunnen groeien en zich volledig te kunnen ontplooien. Geef de plant ook voldoende ruimte rondom zodat hij geen andere planten verstikt.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en zal minder goed groeien in de schaduw. Voldoende licht is essentieel voor een goede groei en bloei. Overweeg daarom een zonnige standplaats voor deze tuinplant.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet drassig. Geef in droge periodes extra water.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin.

  Acer platanoides 'Royal Red' draagt bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met zijn bloemen en zaden die voedsel bieden voor vogels en kleine zoogdieren. De boom biedt ook schaduw en beschutting voor verschillende dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Acer platanoides 'Royal Red' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2-3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren en te beschermen tegen uitdroging.

  Nee, de bladeren, zaden en schors van deze plant zijn giftig voor consumptie. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van de plant.

  Ja, de "Acer platanoides 'Royal Red'" heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte bladeren en takken. Het kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen. Het is daarom een goede keuze voor een geluidsdempende plant in de tuin.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de winter of het vroege voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of ziek uitziende takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Oude takken kunnen ook worden teruggesnoeid om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan de Tuinplanten, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig maar niet doorweekt is. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft om overbemesting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond met toegevoegde voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  De bodem moet goed doorlatend, vochtig en vruchtbaar zijn voor optimale groei. Een neutrale tot lichtzure bodem is ideaal voor deze plantensoort. Zorg voor een goede beluchting van de bodem om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend en vochtig is. Bescherm de plant tegen harde wind om bladverlies te voorkomen.

  Het is raadzaam om Acer platanoides 'Royal Red' te beschermen tegen vorst door de wortels af te dekken met mulch of bladeren. Ook kan je de plant beschermen tegen koude wind door een windscherm te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof te geven. Gebruik een meststof die specifiek is samengesteld voor sierplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant niet te vaak om te voorkomen dat de grond uitgeput raakt.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de basis van deze tuinplant. Mulch helpt de grond vochtig te houden en beperkt de groei van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch.

  De Acer platanoides 'Royal Red' gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met water en zeep, het plaatsen van planten die natuurlijke vijanden aantrekken, of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen om de verspreiding te voorkomen. Het is aan te raden om chemische bestrijdingsmiddelen te vermijden, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Acer platanoides 'Royal Red' is een opvallende cultivar van de Noorse esdoorn met prachtige diep rood-paarse bladeren, die in de herfst felrood kleuren. Het is een middelgrote tot grote boom met een eivormige kroon en een mooie schors die grijsbruin afschilfert. In het voorjaar produceert deze boom trossen met kleine, onopvallende bloemen die bijen aantrekken. De 'Royal Red' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en kan goed tegen luchtvervuiling, waardoor het een populaire keuze is voor stedelijke omgevingen. Het is een prachtige en onderhoudsvriendelijke boom die een mooie toevoeging vormt aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.