Alangium platanifolium

Overig bomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alangium platanifolium is een boom die behoort tot de Alangiaceae-familie en afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het heeft grote, ronde bladeren die lijken op die van een plataanboom, vandaar de naam platanifolium. De boom produceert kleine, geurige bloemen die wit tot lichtroze van kleur zijn en vaak in trossen groeien. De vruchten van Alangium platanifolium zijn rond en sappig en bevatten meestal één zaadje. De boom staat bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt in sommige culturen gebruikt voor de behandeling van verschillende kwalen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Alangium platanifolium is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn groenblijvende eigenschappen.

  De plant "Alangium platanifolium" is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in koudere klimaten, maar heeft wel bescherming nodig bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme temperaturen.

  "Alangium platanifolium" is een gemakkelijk te onderhouden plant. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin.

  Voor deze plant is een ruime plantenbak of tuinperk van ongeveer 2-3 vierkante meter aan te raden. Zorg ervoor dat er voldoende lucht en voedingsstoffen beschikbaar zijn in de grond. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten en plaatsen.

  Alangium platanifolium groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Het is aanbevolen om de plant te planten op een plek waar het minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt. Groei in de schaduw kan de bloei verminderen en de plant kan minder gezond ogen.

  Alangium platanifolium heeft eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Het is raadzaam om de grond tussen gietbeurten te laten drogen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin, omdat het helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit en bestuiving.

  Ja, Alangium platanifolium is een goede plant voor biodiversiteit omdat de bloemen insecten aantrekken en de vruchten vogels voeden. Daarnaast biedt de plant beschutting voor kleine dieren en draagt bij aan het ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Het is een sterke en robuuste plant die goed kan groeien in zonnige omstandigheden.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn. Het is daarom belangrijk om de plant niet te consumeren. Beperk het gebruik van de plant tot decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben geluidsdempende eigenschappen waardoor het geluid van buitenaf verminderd kan worden wanneer de plant in de tuin wordt geplaatst.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden uitgevoerd in het voorjaar, voordat de groeiperiode begint. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en snoei takken die elkaar kruisen om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Het is belangrijk om te controleren of de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond, gemengd met wat compost. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de pot een goede afvoer heeft voor overtollig water. Kies voor een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, anders kan de plant gaan rotten. Alkalische bodems worden ook goed verdragen.

  De Alangium platanifolium gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens de winter te zorgen voor voldoende bescherming tegen de kou. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren, of door de plant in te pakken met vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Snoei dode takken weg om de gezondheid en vorm van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei en bloei.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof toe te voegen, zoals compost of koemest. Dit helpt de plant om voldoende voedingsstoffen op te nemen en gezond te groeien. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het gebruik van mulch rond de plant helpt bij het onderdrukken van onkruidgroei, het vasthouden van vocht en het reguleren van de bodemtemperatuur. Door het toevoegen van mulch kan de plant worden beschermd tegen extreme temperaturen en uitdroging. Het aanbrengen van mulch heeft ook een decoratief effect in de tuin.

  De plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld meststoffen. Een optimale pH-waarde bevordert de groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, spint of witte vlieg. Indien nodig kan een milieuvriendelijke bestrijdingsmethode toegepast worden, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of neemolie. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Alangium platanifolium is een boom die behoort tot de Alangiaceae-familie en afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het heeft grote, ronde bladeren die lijken op die van een plataanboom, vandaar de naam platanifolium. De boom produceert kleine, geurige bloemen die wit tot lichtroze van kleur zijn en vaak in trossen groeien. De vruchten van Alangium platanifolium zijn rond en sappig en bevatten meestal één zaadje. De boom staat bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt in sommige culturen gebruikt voor de behandeling van verschillende kwalen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.