Amelanchier arborea 'Robin Hill'

Amelanchier

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Amelanchier arborea 'Robin Hill' is een sierlijke en kleine boom met een compacte groeiwijze. De bladeren zijn ovaal en hebben een mooie groene kleur die in de herfst verandert in oranjerood. In het voorjaar bloeit de boom met prachtige witte bloemen die later veranderen in kleine eetbare vruchten die lijken op blauwe bessen. 'Robin Hill' is een goede keuze voor kleinere tuinen vanwege zijn compacte formaat en mooie bloei. Deze boom trekt ook vlinders en vogels aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. In de winter zullen de bladeren van de plant vallen. De Amelanchier arborea 'Robin Hill' is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en snoeien indien nodig. Verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig.

  De Amelanchier arborea 'Robin Hill' heeft ongeveer 2 tot 4 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat hij niet belemmerd wordt in zijn groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In te diepe schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloeien en vruchten produceren. Het is dan ook aan te raden om de plant op een zonnige tot lichtbeschaduwde locatie te planten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar voorkom dat de plant met de wortels in het water staat. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, deze plant lokt vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. Het kan zorgen voor een levendige en bloeiende tuin.

  Ja, de plant Amelanchier arborea 'Robin Hill' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving en het biedt voedsel aan vogels in de vorm van bessen. Het zorgt voor een gevarieerde leefomgeving in de tuin en draagt bij aan een gezond ecosysteem.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. In de winter kan de plant ook in de volle zon geplaatst worden.

  Ja, de bessen van deze plant zijn eetbaar en kunnen rauw gegeten worden of verwerkt worden in jams en taarten. Let wel op dat de bessen van ‘Robin Hill’ iets zuurder kunnen zijn dan andere soorten Amelanchier. Het is belangrijk om enkel bessen te eten van planten die gegarandeerd biologisch geteeld zijn.

  Ja, de plant heeft een bladerdak dat geluid kan absorberen en hierdoor kan helpen bij het dempen van geluid. Het kan dus een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Deze plant kan het beste direct na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Laat enkele jonge scheuten ongesnoeid voor een mooi uiterlijk.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  De Tuinplanten heeft goede kwaliteit potgrond nodig voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor Tuinplanten voor optimale groeiomstandigheden.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de grond niet te compact is en voldoende zuurstof en voedingsstoffen bevat voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. Over het algemeen gedijt deze plant goed in verschillende soorten bodem, van klei tot zandgrond.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen kou en vorst. Je kunt de plant beschermen door mulch aan te brengen rond de wortels en een winterhoes te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  De Tuinplanten heeft regelmatig snoei nodig om de vorm en grootte te behouden. Gebruik bij het planten van een Tuinplanten goed doorlatende grond en zorg voor voldoende vocht. Bemest de Tuinplanten in het voorjaar met organische mest.

  Tuinplanten zoals deze hebben weinig bemesting nodig. Gebruik een universele meststof in het voorjaar om de groei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot een slechte bloei en groei van de plant.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen voor deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, vermijd contact met de stam.

  De Tuinplanten houden van een gematigd zure tot neutrale bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan je regelmatig de plant inspecteren op tekenen van ongedierte en deze handmatig verwijderen. Als de plaag te groot wordt, kan je ook overwegen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

 • Omschrijving

  Amelanchier arborea 'Robin Hill' is een sierlijke en kleine boom met een compacte groeiwijze. De bladeren zijn ovaal en hebben een mooie groene kleur die in de herfst verandert in oranjerood. In het voorjaar bloeit de boom met prachtige witte bloemen die later veranderen in kleine eetbare vruchten die lijken op blauwe bessen. 'Robin Hill' is een goede keuze voor kleinere tuinen vanwege zijn compacte formaat en mooie bloei. Deze boom trekt ook vlinders en vogels aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.