Aralia elata

Aralia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aralia elata, ook wel bekend als de Duivelswandelstok, is een opvallende en exotische plant die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. Deze plant kan een hoogte bereiken van wel 8 meter en heeft een rechte stam bedekt met scherpe stekels. De bladeren van de Aralia elata zijn geveerd en kunnen wel 60 cm lang worden. In de zomer produceert deze plant kleine witte bloemen gevolgd door zwarte bessen in de herfst. Aralia elata gedijt het beste in vochtige en vruchtbare grond en kan zowel in de volle zon als halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de herfst. Het blad verkleurt naar geel voordat het afvalt. Het is dus een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met mulch of een beschermende doek.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist geen speciale zorg. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in diverse omstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  Afhankelijk van de grootte van de plant heeft deze gemiddeld 2 tot 5 meter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en zich goed te kunnen verspreiden. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het kan echter ook gedijen in gedeeltelijke zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De Aralia elata heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Houd de bladeren regelmatig schoon door ze af te nemen met een vochtige doek.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die hij produceert. Dit helpt bij het bestuiven van andere planten in de tuin.

  Ja, Aralia elata is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en zaden, en ook beschutting biedt aan kleine dieren. Het kan helpen om de diversiteit van planten en dieren in uw tuin te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Verder heeft de plant geen speciale bescherming nodig tegen direct zonlicht.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen. Het wordt daarom niet aangeraden om delen van deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluiden te dempen dankzij de bladeren en takken die geluid kunnen absorberen. Dit kan bijdragen aan een rustigere omgeving in uw tuin.

 • Snoei deze plant in het voorjaar om de vorm te behouden en zijtakken te verwijderen. Knip oude en dode takken tot aan de basis weg. Vermijd te veel snoeien, omdat dit de groei kan belemmeren.

  De Aralia elata moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat het blad nat wordt om schimmelziekten te voorkomen.

  Aralia elata groeit goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en rijk aan voedingsstoffen. De plant gedijt het beste in een pot die groot genoeg is voor de wortels om te groeien.

  De Aralia elata gedijt het beste in een rijke, goed doorlatende bodem met voldoende vocht. De bodemkwaliteit moet een licht zure tot neutrale pH hebben. Voedingsrijke bodems met een goede structuur bevorderen de groei en gezondheid van deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de felle zon en bescherm de plant tegen harde wind. De grond dient vochtig en goed doorlatend te zijn.

  Zorg bij vorst voor winterbescherming door de plant af te dekken met bijvoorbeeld mulch of vliesdoek. Verwijder eventuele dorre takken in het voorjaar om de groei te stimuleren. Let op dat de grond niet uitdroogt tijdens de winter.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, en om dode bladeren en takken te verwijderen om de plant gezond te houden. Het is tevens aan te raden om de plant jaarlijks te bemesten voor optimale groei.

  Tijdens het groeiseizoen, dat loopt van maart tot september, kan de plant maandelijks bemest worden met een universele meststof. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. In de wintermaanden heeft de plant geen meststoffen nodig.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals bladeren, gras of schors en moet regelmatig worden ververst. Het is een eenvoudige en effectieve manier om de groei en gezondheid van tuinplanten te ondersteunen.

  Aralia elata groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor aanvallen van bladluizen, spintmijten en wolluizen. Een preventieve behandeling met insecticidale zeep of neemolie kan helpen bij het bestrijden van deze plagen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook aan te raden.

 • Omschrijving

  Aralia elata, ook wel bekend als de Duivelswandelstok, is een opvallende en exotische plant die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. Deze plant kan een hoogte bereiken van wel 8 meter en heeft een rechte stam bedekt met scherpe stekels. De bladeren van de Aralia elata zijn geveerd en kunnen wel 60 cm lang worden. In de zomer produceert deze plant kleine witte bloemen gevolgd door zwarte bessen in de herfst. Aralia elata gedijt het beste in vochtige en vruchtbare grond en kan zowel in de volle zon als halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.