Aralia elata 'Aureovariegata'

Aralia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aralia elata 'Aureovariegata' is een opvallende en decoratieve plant met mooie goudgele en groene bladeren. De plant groeit uit tot een grote struik of kleine boom met een opvallende verticale groeiwijze. Het blad van deze plant is puntig en heeft een bijzondere variegatie van kleuren. Aralia elata 'Aureovariegata' gedijt goed in halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant voegt een exotisch tintje toe aan elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aralia elata 'Aureovariegata' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. In de winter is het aan te raden om de plant in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden en weinig speciale zorg vereist. Zorg voor voldoende water en licht om deze plant gezond te houden.

  De Aralia elata 'Aureovariegata' heeft een ruime plantlocatie nodig vanwege zijn grote formaat en opvallende bladeren. Het is aan te raden om de plant minstens 2 meter van andere planten te plaatsen om voldoende ruimte te bieden voor groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en te kunnen floreren in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs kleine hoeveelheden zonlicht verdragen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen om de plant gezond te houden. Deze plant is ook geschikt voor een plekje in de tuin met weinig licht.

  Aralia elata 'Aureovariegata' heeft regelmatig water nodig in de zomer, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. In de winter kan de waterbehoefte verminderen, dus pas de bewatering daarop aan.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het kan helpen bij het aantrekken van deze bestuivers naar jouw tuin. Het is een goede keuze als je vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Ja, planten in het algemeen dragen bij aan biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Daarnaast kunnen planten helpen bij het reguleren van de bodemkwaliteit en het vasthouden van water, wat gunstig is voor de biodiversiteit. Het aanplanten van diverse soorten planten in de tuin kan de natuurlijke balans en diversiteit bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en te bloeien. In de schaduw kan de plant minder goed tot zijn recht komen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is vooral bekend om zijn decoratieve bladeren en wordt vaak gebruikt als sierplant in tuinen. Het consumeren van de bladeren kan leiden tot maagpijn en misselijkheid.

  Ja, de plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladerdek en grote bladeren. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden. Het is echter niet zo effectief als echte geluidsdempende materialen.

 • Deze plant kan gesnoeid worden om de vorm en de grootte te behouden. Het is aan te raden om dode, beschadigde of ongewenste takken regelmatig te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De Aralia elata 'Aureovariegata' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel en rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Gebruik een pot met drainagegaten om te voorkomen dat er water ophoopt aan de wortels.

  De bodem van Aralia elata 'Aureovariegata' moet goed doorlatend zijn en licht vochtig blijven. Zure grond wordt ook goed verdragen. Voedzame grond is bevorderlijk voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen felle middagzon en harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en koude wind. Het is aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of stro en deze af te dekken met een fleecedoek of jute. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode niet te nat staat.

  De plant vereist regelmatige watergift, vooral tijdens droge periodes, en moet worden geplant in goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg een mulchlaag toe om de wortels te beschermen en onkruidgroei te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Kies voor een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei rondom de plant. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De Aralia elata 'Aureovariegata' groeit het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5.5 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de optimale groei van de plant te stimuleren. Met behulp van specifieke meststoffen kan de pH-waarde van de bodem eventueel worden aangepast.

  Deze plant kan last hebben van luizen, trips en spint. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook kan regelmatige controle en eventueel besproeiing met een milde zeepoplossing helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Aralia elata 'Aureovariegata' is een opvallende en decoratieve plant met mooie goudgele en groene bladeren. De plant groeit uit tot een grote struik of kleine boom met een opvallende verticale groeiwijze. Het blad van deze plant is puntig en heeft een bijzondere variegatie van kleuren. Aralia elata 'Aureovariegata' gedijt goed in halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant voegt een exotisch tintje toe aan elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.