Aralia elata 'Variegata'

Aralia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aralia elata 'Variegata' is een opvallende plant met grote, ovale bladeren die groen en wit gestreept zijn. De bladeren hebben een opvallende en decoratieve uitstraling in de tuin. Deze plant kan uitgroeien tot een struik of kleine boom met een bossige groeiwijze. In de zomer produceert de plant kleine witte bloemen die gevolgd worden door zwarte bessen in de herfst. Aralia elata 'Variegata' gedijt het beste in een vochtige en beschutte omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is dus een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant is geschikt om in de tuin te planten.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in de meeste omstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien om de groei te bevorderen zijn aanbevolen. Het is een sterke en gemakkelijk te kweken tuinplant.

  De Aralia elata 'Variegata' heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot zijn maximale hoogte en breedte. Het is aan te raden om deze plant in de volle grond te planten, waar hij genoeg ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan ook gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om zijn bladvariatie te behouden. Regelmatig water geven en bemesten zal helpen bij een goede groei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water staan. In de winterperiode kan de waterbehoefte iets verminderd worden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, planten in het algemeen zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze bijdragen aan de voedselketen voor insecten en dieren, en ze zorgen voor zuurstofproductie en luchtzuivering. Tuinplanten kunnen helpen om tuinen aantrekkelijker te maken voor verschillende soorten nuttige insecten en vogels en daarmee de biodiversiteit te bevorderen.

  De bloeiperiode van deze plant is van juli tot en met augustus. De bloei duurt ongeveer 4-6 weken.

  De plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is echter niet bestand tegen langdurige droogte en kan verbranden als het te veel direct zonlicht krijgt.

  Nee, de Aralia elata 'Variegata' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het kan giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn bij inname.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een bepaalde mate van geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. De grotere en dichtere planten kunnen meer geluid absorberen dan kleinere en meer open planten.

 • Deze plant kan in het voorjaar worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel de lange takken terug. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de grond tussen elke gietbeurt iets opdrogen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Deze potgrond zorgt ervoor dat de plant voldoende voeding en water kan opnemen. Zorg ervoor dat de potgrond geen te hoge concentratie aan voedingsstoffen heeft om wortelverbranding te voorkomen.

  De Aralia elata 'Variegata' gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot zure pH-waarde heeft. Vermijd zware kleiachtige grond en zorg voor regelmatige bemesting voor optimale groei.

  De Tuinplant Aralia elata 'Variegata' gedijt goed op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Een beschutte plek in de tuin met geen direct zonlicht is ideaal voor deze plant. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond.

  In de winter kan het raadzaam zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen tegen harde wind door er een beschermende doek omheen te binden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de groei te stimuleren. Geef regelmatig water en geef in het voorjaar een beetje mest voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof toe te voegen. Gebruik een meststof met een hoog stikstofgehalte voor een gezonde groei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch de grond rondom deze plant met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit zal de groei en gezondheid van de plant ten goede komen. Zorg ervoor dat de mulch laag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  Tuinplanten zoals Aralia elata 'Variegata' gedijen het best in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel om de optimale groeiomstandigheden te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Daarnaast kunnen ook neemolie of pyrethrum worden ingezet als milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te nat staat om schimmels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Aralia elata 'Variegata' is een opvallende plant met grote, ovale bladeren die groen en wit gestreept zijn. De bladeren hebben een opvallende en decoratieve uitstraling in de tuin. Deze plant kan uitgroeien tot een struik of kleine boom met een bossige groeiwijze. In de zomer produceert de plant kleine witte bloemen die gevolgd worden door zwarte bessen in de herfst. Aralia elata 'Variegata' gedijt het beste in een vochtige en beschutte omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.