Aucuba japonica

Aucuba japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aucuba japonica, også kendt som japansk Aucuba, er en langsomt voksende stedsegrøn busk med iøjnefaldende blade. Bladene er ovale, blanke og har en læderagtig tekstur. Planten producerer røde bær efter blomstring, som er giftige for mennesker og dyr. Aucuba japonica trives godt i halvskygge og kræver lidt vedligeholdelse. Det er et populært valg for at tilføje farve og tekstur til haven eller som dekorativ stueplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette gør den til et smukt tilskud til haven, især om vinteren, når andre planter mister deres blade.

  Aucuba japonica er vinterhærdfør til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost og kold vind. Sørg for et sted med læ i haven i vintermånederne.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde. Den kræver ikke meget vand eller gødning og trives godt i både fuld sol og halvskygge. Regelmæssig beskæring fremmer plantens vækst og form.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads for at opnå sit fulde vækstpotentiale. Sørg for at plante planten mindst 1,5 meter væk fra andre planter. Husk, at planten vokser langsomt og kræver lidt vedligeholdelse.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en stærk og let plejet plante, der trives godt i skyggefulde, beskyttede områder i haven. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig.

  Haveplanter som Aucuba japonica har brug for vand gennemsnitligt 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke lade den tørre ud. Det anbefales at tjekke regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Aucuba japonica tiltrækker ikke sommerfugle eller bier. Planten tiltrækker ikke insekter med dens blomster.

  Planter generelt er vigtige for biodiversiteten, da de giver føde og ly til forskellige insekter, fugle og andre dyr. Det er derfor gavnligt at have en varieret have med forskellige typer planter. Også at skabe skjulesteder som redekasser og blomstrende planter hjælper med at fremme biodiversiteten.

  Planten blomstrer normalt i april og maj, og blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger.

  Aucuba japonica kan trives godt i fuld sol, men kan også vokse i skyggen. Sørg for, at jorden er veldrænet, og planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Gule blade kan tyde på for meget sollys.

  Nej, bærrene fra denne plante er giftige og ikke spiselige for mennesker. Indtagelse af bærrene kan føre til maveproblemer og andre sundhedsmæssige problemer. Det frarådes kraftigt at spise dele af denne plante.

  Ja, denne plante har store blade, der kan absorbere lydbølger og dermed bidrage til en vis form for lyddæmpning. Det er dog ikke en fuldstændig lyddæmper som f.eks. en lydmur. Du kan derfor betegne planten som lidt lyddæmpende.

 • Beskær planten om foråret for at bevare formen og fjern døde eller beskadigede grene. Klip grenene tilbage over en bladknude for at stimulere ny vækst. Brug skarpe, rene beskæresakse for det bedste resultat.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt at kontrollere, om det øverste lag af jorden føles tørt, inden du giver vand igen.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at sørge for en god drænet pottemuld. Brug en blanding af havejord med kompost for optimal vækst. Sørg for regelmæssig gødskning af potten for at holde planten sund.

  Aucuba japonica trives bedst i veldrænet, fugtig og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og undgå vandtæthed. En god jordkvalitet vil bidrage til en sund vækst og blomstring af denne haveplante.

  Denne plante trives godt på en placering i halvskygge eller skygge. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og forbliver let fugtig. Beskyt planten mod skarp eftermiddagssol for at undgå bladforbrænding.

  Det anbefales at beskytte planten mod hård frost ved at pakke den ind i havefleece eller et tykt lag halm. Det er også vigtigt at beskytte planten mod hård vind og snefald ved at placere den et beskyttet sted. Det er klogt at regelmæssigt kontrollere planten for eventuelle skader og reparere dem ved behov.

  Planten trives godt i fugtig, godt drænet jord og kræver lidt vedligeholdelse. Det er vigtigt regelmæssigt at fjerne døde eller beskadigede blade og lejlighedsvis gøde planten. Beskæring bør udføres bedst om foråret for at bevare plantens form og størrelse.

  Havenplanterne kan gødes med en generel gødning til løvfældende buske om foråret. Overgødning bør undgås for at forhindre skade på planten. Det anbefales at gøde i henhold til instruktionerne på emballagen af gødningen.

  Mulch giver en god isolation af rødderne, beskytter mod udtørring og forhindrer ukrudt i at gro. Det er vigtigt at påføre et lag mulch på 5-7 cm rundt om planten, men ikke direkte op ad stammen. Brug organisk materiale såsom kompost, træflis eller barkflis.

  Jordens surhedsgrad, hvor denne plante vokser, skal være neutral til let syrlig, med en pH-værdi mellem 6 og 7. En for sur eller for basisk jord kan føre til dårlig vækst og sundhedsproblemer for planten. Det er vigtigt at teste jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyr hos denne plante anbefales det at regelmæssigt kontrollere bladene for spindemider, bladlus og uldlus. Inspektér også jorden for tilstedeværelse af rodål. Brug om nødvendigt biologiske bekæmpelsesmidler eller insekticider.

 • Beskrivelse

  Aucuba japonica, også kendt som japansk Aucuba, er en langsomt voksende stedsegrøn busk med iøjnefaldende blade. Bladene er ovale, blanke og har en læderagtig tekstur. Planten producerer røde bær efter blomstring, som er giftige for mennesker og dyr. Aucuba japonica trives godt i halvskygge og kræver lidt vedligeholdelse. Det er et populært valg for at tilføje farve og tekstur til haven eller som dekorativ stueplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.