Aucuba japonica 'Dentata'

Aucuba japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aucuba japonica 'Dentata' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren die sterk getand zijn langs de randen. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 2 meter en heeft een compacte groeiwijze. In de herfst en winter vallen de helderrode bessen op die veel vogels aantrekken. Aucuba japonica 'Dentata' gedijt het beste in de halfschaduw en is geschikt voor zowel borders als als solitaire plant in de tuin. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed bestand is tegen luchtvervuiling en droge grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter.

  'Aucuba japonica 'Dentata' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke en robuuste tuinplant die koude temperaturen goed kan verdragen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig water en snoei nodig. Zorg voor voldoende schaduw en de plant zal gezond blijven.

  Aucuba japonica 'Dentata' heeft ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen, met voldoende licht en lucht. Zorg voor een ruime plantenbak of plek in de tuin waar de wortels zich kunnen verspreiden. Houd rekening met de grootte van de plant bij het planten en geef het genoeg ruimte om te groeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en heeft zelfs een voorkeur voor schaduwrijke omgevingen. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  De plant is niet bekend om vlinders of bijen aan te trekken. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bladeren. Het is echter wel mogelijk dat vlinders en bijen de bloemen bezoeken voor nectar.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij vogels en insecten aantrekt met zijn bessen en nectar. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in het ecosysteem van de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden maart tot mei en de bloei kan tot ongeveer 4 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in helder, direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme zomerdagen om uitdroging te voorkomen. Het is verstandig om de plant in de winter te beschermen tegen koude wind en vorst.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van deze plant om vergiftiging te voorkomen. Het is beter om de bessen niet aan te raken en handschoenen te dragen bij het snoeien.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een dichte bladstructuur die omgevingsgeluid kan absorberen en dus kan bijdragen aan geluidsdemping in de tuin. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de takken tot de gewenste lengte. Vermijd snoeien tijdens de bloeiperiode om de bloei niet te verstoren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat blijft. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het blad te besproeien om schimmel te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn. Een mengsel van potgrond en scherp zand kan de beste resultaten opleveren. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te drassig.

  Deze plant heeft een voorkeur voor vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot zure pH heeft. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de gezonde groei van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zon en harde wind. Een plekje met vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  Het is aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst in de winter. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met een jute zak of ander ademend materiaal. Het is belangrijk om de plant niet te dicht bij een warmtemuur te plaatsen, omdat dit vorstschade kan veroorzaken.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen verwaarlozing. Snoei alleen om de vorm te behouden en verminderde de omvang van de plant. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig voor een gezond uiterlijk.

  Tuinplanten zoals Aucuba japonica 'Dentata' kunnen baat hebben bij een organische meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof met een NPK-verhouding van bijvoorbeeld 10-10-10. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is goed om een laag mulch rond de basis van deze plant aan te brengen, dit helpt vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag elk jaar om de plant gezond te houden.

  De Aucuba japonica 'Dentata' gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende zuur is om de plant gezond te houden en goed te laten groeien. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant.

  - Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of sluipwespen worden ingezet. - Het regelmatig controleren van de plant op insecten en schimmels is ook belangrijk om plagen tijdig te signaleren. - Het gebruik van preventieve maatregelen zoals het schoonhouden van de omgeving rondom de plant kan helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Aucuba japonica 'Dentata' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren die sterk getand zijn langs de randen. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 2 meter en heeft een compacte groeiwijze. In de herfst en winter vallen de helderrode bessen op die veel vogels aantrekken. Aucuba japonica 'Dentata' gedijt het beste in de halfschaduw en is geschikt voor zowel borders als als solitaire plant in de tuin. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed bestand is tegen luchtvervuiling en droge grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.