Aucuba japonica 'Picturata'

Aucuba japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aucuba japonica 'Picturata' is een groenblijvende struik met opvallende goudgele vlekken op de bladeren. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en heeft een compacte groeiwijze. In het voorjaar bloeit de plant met onopvallende bloemen, gevolgd door rode bessen in de herfst. De Aucuba japonica 'Picturata' is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in halfschaduw of schaduwrijke plekken in de tuin. Het is een mooie en decoratieve plant die kleur en interesse toevoegt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder dit punt. Het best kan de plant worden afgedekt met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant is over het algemeen zeer gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Het kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  Aucuba japonica 'Picturata' heeft gemiddeld een ruimte nodig van 1,5 tot 2 meter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en genoeg licht kan ontvangen. Houd ook rekening met de grootte en vorm van de plant bij het planten in de tuin.

  Deze plant gedijt goed in de schaduw en heeft weinig direct zonlicht nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt. Het is een ideale plant voor donkere hoekjes in de tuin.

  De Aucuba japonica 'Picturata' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten een beetje opdrogen.

  Ja, Aucuba japonica 'Picturata' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende bloemen die ze produceert. Deze plant trekt bestuivers aan dankzij de nectar en pollen die beschikbaar zijn. Het is dus een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Aucuba japonica 'Picturata' trekt vogels aan vanwege de bessen die in de herfst verschijnen. De plant biedt schuilplekken voor kleine dieren en insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Aucuba japonica 'Picturata' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Deze plant kan het beste worden geplaatst op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen te felle zon.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt daarom afgeraden om delen van deze plant te consumeren. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden bij de plant.

  Ja, de Aucuba japonica 'Picturata' heeft dichte en glanzende bladeren die geluid kunnen absorberen. Dit kan helpen om geluid te dempen in de omgeving waar de plant wordt geplaatst.

 • Snoei de plant in het voorjaar door dode, beschadigde of ongewenste takken te verwijderen. Knip de takken tot net boven een knop of zijtak. Gebruik scherpe snoeischaar om scheuren in de takken te voorkomen.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Vermijd stilstaand water in de pot of in de bodem.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef regelmatig plantenvoeding om de groei en bloei te stimuleren.

  Aucuba japonica 'Picturata' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. De bodem dient neutraal tot licht zuur te zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Aucuba japonica 'Picturata' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd staat tegen felle zon en harde wind. Een vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  Tuinplanten hebben over het algemeen wat extra bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Het is belangrijk om de planten af te schermen tegen sterke wind en te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld extra mulch aan te brengen. Zorg er ook voor dat de planten voldoende vocht hebben en niet uitdrogen tijdens de koude periode.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel zon als schaduw. Zorg voor voldoende water en voeding in het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bladeren en snoei indien nodig in het voorjaar.

  Tuinplanten zoals Aucuba japonica 'Picturata' hebben regelmatig mest nodig om gezond te blijven groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor tuinplanten in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Te veel mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of bladeren. Breng een laag aan van ongeveer 5-7 cm rond de basis van de plant, maar vermijd direct contact met de stam.

  De Aucuba japonica 'Picturata' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde van tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld tuinturf. Planten in een te zure of te basische bodem kunnen moeite hebben om voedingsstoffen op te nemen.

  Planten kunnen last hebben van verschillende soorten ongedierte, zoals luizen, spintmijten en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kan er gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Aucuba japonica 'Picturata' is een groenblijvende struik met opvallende goudgele vlekken op de bladeren. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en heeft een compacte groeiwijze. In het voorjaar bloeit de plant met onopvallende bloemen, gevolgd door rode bessen in de herfst. De Aucuba japonica 'Picturata' is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in halfschaduw of schaduwrijke plekken in de tuin. Het is een mooie en decoratieve plant die kleur en interesse toevoegt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.