Aucuba japonica 'Salicifolia'

Aucuba japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aucuba japonica 'Salicifolia' is een groenblijvende struik met langwerpige, lancetvormige bladeren die lijken op wilgenbladeren. Deze plant kan een hoogte van 1,5 tot 2 meter bereiken en heeft een compacte groeiwijze. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur met een opvallende zilveren vlekken of strepen erop. In het voorjaar produceert de Aucuba japonica 'Salicifolia' kleine rode bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze plant gedijt het beste op een beschutte plek in halfschaduw en heeft een gematigde tot vochtige grond nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin. Tijdens de winterperiode blijft de plant dus groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant te beschermen bij strenge vorst om schade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant te planten op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, Aucuba japonica 'Salicifolia' is makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een sterke en winterharde tuinplant.

  Aucuba japonica 'Salicifolia' heeft een ruimte nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter in de breedte en 1,5 tot 2 meter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en zijn volle potentieel kan bereiken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De plant groeit goed in de schaduwrijke omstandigheden en is daarom geschikt voor schaduwrijke tuinen. Het is een wintergroene plant die ook goed gedijt in vochtige grond. Deze plant kan goed groeien onder bomen of naast gebouwen, waar de zon minder vaak schijnt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Aucuba japonica 'Salicifolia' heeft geen bloemen en produceert dus geen nectar of stuifmeel om vlinders en bijen aan te trekken. Het is vooral geliefd om zijn opvallende bladeren en decoratieve uitstraling in de tuin. Het is een populaire keuze voor schaduwrijke tuinen vanwege zijn tolerante aard.

  Ja, Aucuba japonica 'Salicifolia' is goed voor biodiversiteit, omdat het nectar en bessen produceert die insecten en vogels aantrekken. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Over het algemeen dragen tuinplanten bij aan de biodiversiteit in een tuin.

  De plant bloeit in de maanden april en mei, en de bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige, warme plekken in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij langdurige blootstelling aan de volle zon.

  Nee, de bessen van de Aucuba japonica 'Salicifolia' zijn giftig voor zowel mensen als dieren. Het consumeren ervan kan leiden tot maagklachten en braken. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Aucuba japonica 'Salicifolia' heeft dikkere bladeren die geluid kunnen absorberen. Het kan daarom een beetje geluid dempen, maar het is niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping in de tuin. Andere planten kunnen beter geschikt zijn voor dit doel.

 • De plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden om de vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip overtollige takken weg. Zorg ervoor dat u scherp snoeigereedschap gebruikt om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn om wortelrot te voorkomen. Voedzame grond met een neutrale tot licht zure pH is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd droge, zonnige locaties. Bescherm de plant tegen harde wind om bladschade te voorkomen.

  Om Aucuba japonica 'Salicifolia' te beschermen tegen de kou in de winter, is het aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen. Als de plant in een pot staat, kan deze naar een beschutte plek worden verplaatst tijdens de wintermaanden.

  De plant vereist weinig onderhoud en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is raadzaam om dode bladeren regelmatig te verwijderen en de plant af en toe te snoeien om de vorm te behouden. Het is belangrijk om de grond goed te laten uitdrogen tussen de gietbeurten.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof in het groeiseizoen. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof om de groei te stimuleren en zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde ontwikkeling. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het gebruik van mulch rondom de plant helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Daarnaast beschermt mulch de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert het de gezondheid van de plant. Het is aan te raden om organische mulch zoals compost of houtsnippers te gebruiken.

  De plant gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld zure meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en problemen met de groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Aucuba japonica 'Salicifolia', kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook effectief zijn. Daarnaast kan het plaatsen van vallen of het aantrekken van natuurlijke vijanden van het ongedierte helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  De Aucuba japonica 'Salicifolia' is een groenblijvende struik met langwerpige, lancetvormige bladeren die lijken op wilgenbladeren. Deze plant kan een hoogte van 1,5 tot 2 meter bereiken en heeft een compacte groeiwijze. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur met een opvallende zilveren vlekken of strepen erop. In het voorjaar produceert de Aucuba japonica 'Salicifolia' kleine rode bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze plant gedijt het beste op een beschutte plek in halfschaduw en heeft een gematigde tot vochtige grond nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.