Berberis x frikartii 'Amstelveen'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Berberis x frikartii 'Amstelveen' er en kompakt og vintergrøn busk med skinnende mørkegrønne blade. Om foråret blomstrer planten med klare gule blomster, der tiltrækker mange insekter. Efter blomstringen vises der lyserøde bær, som er en god fødekilde for fugle. Busken trives bedst på et solrigt sted og trives godt i næsten alle jordtyper. Berberis x frikartii 'Amstelveen' er en stærk og vedligeholdelsesvenlig plante, der er velegnet til plantning i bede, hække eller som solitærplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Berberis x frikartii 'Amstelveen'-planten er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der ikke forbliver grøn hele året.

  Denne plante er temmelig vinterhårdfør, ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Planter i en beskyttet position kan muligvis overleve endnu lavere temperaturer.

  Ja, Berberis x frikartii 'Amstelveen' er en nem plante at vedligeholde. Det er vigtigt at beskære planten ordentligt og give den regelmæssig vanding. Planten har også brug for tilstrækkeligt med sollys.

  Du skal have mindst 1,5 meter plads til at lade denne plante vokse. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til rødderne at sprede sig, og at planten får tilstrækkelig ventilation. Tag også højde for plantens væksthøjde og bredde.

  Denne plante trives bedst i solen eller halvskyggen. I skyggen vil væksten være mindre optimal, og planten kan producere færre blomster og bær. Det anbefales derfor at placere planten et sted med tilstrækkeligt sollys.

  Haveplanter har brug for vand cirka en gang om ugen, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men pas på at der ikke opstår vandstagnation. Før du giver vand igen, skal du først kontrollere om jorden er tør.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. Det er et godt valg for at fremme biodiversitet i haven.

  Planten 'Berberis x frikartii 'Amstelveen' bidrager til biodiversiteten ved at producere blomster, der tiltrækker insekter og giver føde. Derudover tilbyder de tætte blade og piggede grene ly og beskyttelse til små dyr. Så det er bestemt godt for biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer i maj og juni måned. Blomstringen varer cirka 3 til 4 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage.

  Nej, bærrene fra denne plante er ikke spiselige. Det er vigtigt at vide, at nogle dele af denne plante kan være giftige for mennesker og dyr. Det bedste er at undgå at indtage denne plante.

  Ja, som havplante har denne type mulighed for at dæmpe lyd ved at absorbere lydbølger med sine blade og grene. Dog er effekten minimal i forhold til specifikke lyddæmpende materialer.

 • Denne plante skal bedst beskæres efter blomstringen, i perioden mellem maj og juli. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær planten i den ønskede form. Sørg for at bruge skarpe beskæringssakse for at undgå skade på planten.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne bliver for våde for længe. Brug helst regnvand eller lunkent vand fra hanen.

  Planten trives godt i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. En pottemuld til surbundsplanter kan også være egnet til denne plante.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodødsel. En neutral til let sur jord er ideel for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for veldrænet jord og undgå for våd eller for tør jord. Beskyt planten mod hård vind.

  Sørg for et godt lag af muld omkring planten for at beskytte rødderne om vinteren. Du kan eventuelt dække planten med en beskyttelseskappe under hård frost. Fjern kappen igen, når temperaturen stiger.

  Planten skal beskæres årligt for at bevare en smuk form. Fjern regelmæssigt døde eller syge grene og hold området omkring planten fri for ukrudt. Giv tilstrækkeligt vand i tørre perioder.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at give organisk gødning om foråret. Brug en gødning til hække og buske, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Følg altid anvisningerne på emballagen for korrekt dosering og anvendelse.

  Mulch anbefales til disse haveplanter for at holde på fugt, undertrykke ukrudt og bevare næringsstoffer. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller blade og læg et lag på 5-10 cm rundt om planten, undgå kontakt med stænglerne for at forhindre råd. Forny mulchen årligt om foråret for optimal vækst og sundhed af planten.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral surhedsgrad. En pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for denne haveplante. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rod råd.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Berberis x frikartii 'Amstelveen' kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Du kan også regelmæssigt kontrollere planterne for mulige skadedyr og fjerne dem efter behov. Det er vigtigt at tage forebyggende foranstaltninger, såsom at undgå vandoverløb og forbedre luftcirkulationen omkring planten.

 • Beskrivelse

  Berberis x frikartii 'Amstelveen' er en kompakt og vintergrøn busk med skinnende mørkegrønne blade. Om foråret blomstrer planten med klare gule blomster, der tiltrækker mange insekter. Efter blomstringen vises der lyserøde bær, som er en god fødekilde for fugle. Busken trives bedst på et solrigt sted og trives godt i næsten alle jordtyper. Berberis x frikartii 'Amstelveen' er en stærk og vedligeholdelsesvenlig plante, der er velegnet til plantning i bede, hække eller som solitærplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.