Berberis x interposita 'Wallich's Purple'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Berberis x interposita 'Wallich's Purple' er en dekorativ busk med purpur-røde blade og gule blomster om foråret. Bladene skifter farve til orange-rød om efteråret, hvilket skaber en smuk farvekontrast i haven. Denne plante kan blive cirka 2 meter høj og er velegnet til en solrig til halvskyggefuld placering i haven. Berberis x interposita 'Wallich's Purple' er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse og er godt modstandsdygtig over for tørke. Denne busk er også populær blandt sommerfugle og fugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Vinterhård ned til -20 grader Celsius.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Den trives godt i de fleste jordtyper og tåler beskæring godt. Det er en stærk og sund haveplante, der sjældent giver problemer.

  Berberis x interposita 'Wallich's Purple' har brug for en gennemsnitlig plads på cirka 1 til 1,5 meter i bredden og 1,5 til 2 meter i højden. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at trives og vokse sundt. Sørg for en placering, hvor planten har tilstrækkeligt sollys og god jord at trives i.

  Denne plante trives bedst et sted, hvor den får mindst et par timers sollys om dagen. I skyggen kan væksten muligvis bremse, og blomstringen kan være mindre frodig. Sørg derfor for et sted med tilstrækkeligt lys til optimal vækst.

  Denne plante har brug for moderat vand og bør vandes ca. 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne for at undgå rodrot. Hold øje med jordens fugtighed og juster vandingsmængden efter plantens behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer. Dette kan bidrage til biodiversiteten i haven. Det er en attraktiv plante for bestøvere.

  Ja, planten er god for biodiversiteten, fordi den har blomster, der tiltrækker bier og sommerfugle. Det giver også ly og mad til forskellige insekter og små dyr i haven. Det bidrager til et varieret og sundt miljø.

  Planten blomstrer fra april til maj, og blomstringen kan vare cirka to til tre uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkeligt med vand og eventuelt lidt beskyttelse under ekstremt varme dage. Som haveplante trives denne art godt i fuld sol.

  Nej, bærrene fra Berberis planten er giftige og ikke spiselige. At indtage bærrene kan føre til mavesmerter, opkastning og diarré. Det frarådes stærkt at spise denne plante.

  Ja, planten har et tæt bladløv, der kan absorbere og dæmpe lyde. Det kan derfor hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • Denne plante bør bedst beskæres om foråret, før vækstsæsonen begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt lidt ældre træ for at bevare plantens form og størrelse. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt vand og næring efter beskæringen for at forblive sund.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Undgå dog at planten konstant står i fugtig jord.

  Planten trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. Tilføj eventuelt lidt organisk gødning for en sund vækst.

  De Berberis x interposita 'Wallich's Purple' trives bedst i veldrænet jord, der er let sur til neutral. Jorden skal være frugtbar og fugtig, men for meget fugt kan forårsage rodrot. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt og mulde jorden for at bevare jordens kvalitet.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Sørg for vinterbeskyttelse ved at dække planten med et tykt lag mulch eller blade for at beskytte rødderne mod kulden. I hårde vintre kan det også hjælpe at placere et beskyttende lag af jute eller fleece omkring planten. Det anbefales at plante planten på et beskyttet sted for at minimere risikoen for frostskader.

  Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og er nem at passe. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for en veldrænet jord. Beskær eventuelt de døde eller beskadigede grene om foråret for en sund vækst.

  For denne plante er det vigtigt at bruge organisk gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium om foråret. Brug også specifik gødning til surbundsplanter for at fremme vækst og blomstring. Undgå for meget gødning, da det kan forårsage skade på rødderne.

  At mulche jorden omkring denne plante hjælper med at holde på fugt og forhindre ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom kompost eller barkflis som mulch. Det bedste tidspunkt at mulche er om foråret, inden planten begynder at vokse helt.

  Denne plante foretrækker en let sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for god vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Planten er følsomme over for bladlus, trips og spindemider. For at bekæmpe skadedyr kan der anvendes naturlige fjender som marihøns og snyltehvepse, eller ved at anvende neemolie eller sæbevand. At kontrollere planten regelmæssigt hjælper med at opdage og bekæmpe skadedyr tidligt.

 • Beskrivelse

  Berberis x interposita 'Wallich's Purple' er en dekorativ busk med purpur-røde blade og gule blomster om foråret. Bladene skifter farve til orange-rød om efteråret, hvilket skaber en smuk farvekontrast i haven. Denne plante kan blive cirka 2 meter høj og er velegnet til en solrig til halvskyggefuld placering i haven. Berberis x interposita 'Wallich's Purple' er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse og er godt modstandsdygtig over for tørke. Denne busk er også populær blandt sommerfugle og fugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.