Berberis thunbergii 'Atropurpurea'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Berberis thunbergii 'Atropurpurea' er en dekorativ busk med mørklilla blade, der forbliver farverige hele året. Om foråret producerer planten små gule blomster efterfulgt af røde bær om efteråret. Det er en vinterhårdfør og let at vedligeholde plante, der trives godt i både sol og halvskygge. Busken vokser kompakt og kan nå en højde på cirka 1 til 1,5 meter. Berberis thunbergii 'Atropurpurea' er velegnet til bede, hække eller som solitær plante i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, 'Berberis thunbergii 'Atropurpurea' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sit løv om vinteren og springer ud igen om foråret. Det er en løvfældende busk.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved temperaturer under dette punkt for at undgå frostskader. Om vinteren anbefales det at isolere planten eller dække den til med f.eks. muld.

  Berberis thunbergii 'Atropurpurea' er generelt let at vedligeholde og kan trives godt i forskellige typer jord og vejrforhold. Regelmæssig beskæring og gødning kan fremme plantens sundhed og blomstring. Det er vigtigt at beskytte planten mod sygdomme og skadedyr ved regelmæssigt at kontrollere for eventuelle problemer.

  Berberis thunbergii 'Atropurpurea' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse godt. Det anbefales at placere planten mindst en meter væk fra andre planter. Sørg for at planten har tilstrækkelig plads til at kunne udvikle sig fuldt ud.

  Nej, denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst og blomstring. I skyggen vil planten have svært ved at udvikle sig ordentligt og væksten vil blive hæmmet.

  Planten har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere og tilpasse vandingen baseret på plantens behov.

  Ja, Berberis thunbergii 'Atropurpurea' er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de blomster og nektar, den producerer. Så det er et godt valg til en have, hvor du ønsker at byde disse insekter velkommen.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den har blomster, der tiltrækker bier til bestøvning. Derudover tilbyder den ly og mad til fugle og andre små dyr. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at fremme mangfoldighed i naturen.

  Berberis thunbergii 'Atropurpurea' blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringen varer cirka 2-3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk og robust haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage bærrene og bladene, da de kan være giftige for mennesker og dyr. Det anbefales at bruge planten kun som en dekorativ haveplante.

  Ja, denne plante er let lyddæmpende på grund af bladene og grenene, der kan absorbere lyd. Effekten er dog begrænset og afhænger af plantens størrelse og tæthed.

 • For at holde planten sund, er det bedst at beskære dem om foråret eller efteråret. Fjern ældre grene for at give plads til ny vækst. Beskær døde eller beskadigede grene hele året rundt.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at undgå rodødem.

  Planten Berberis thunbergii 'Atropurpurea' trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke for våd. Brug helst en pottemuld, der er egnet til havplanter.

  Planten "Atropurpurea" trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj næringsværdi. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder. Denne plante kan også vokse i kalkholdige jordarter.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og undgå for våde områder. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård vind.

  Det anbefales at beskytte Berberis thunbergii 'Atropurpurea' mod hård frost om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten med halm, blade eller fiberdug. Sørg også for, at jorden omkring planten forbliver godt fugtig for at undgå udtørring.

  Beskær planten årligt om foråret for at opretholde dens form og fremme væksten. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern døde eller beskadigede grene.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødskning om foråret og sommeren for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning specielt til haveplanter for at stimulere vækst og blomstring. Overgødning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Det anbefales at mulde Berberis thunbergii 'Atropurpurea' for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Mulch kan også hjælpe med at opretholde en jævn jordtemperatur og fremme jordlivet. Vælg organisk mulch, såsom blade eller kompost, for at give planten næringsstoffer.

  Planten kræver en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og eventuelt justere den med f.eks. sur tørv til haven. Den rette surhedsgrad fremmer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr hos Berberis thunbergii 'Atropurpurea' kan der bruges naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller insektsæbe. Derudover kan regelmæssige inspektioner udføres for at opdage og fjerne skadedyr tidligt. Desuden kan placering af fuglehuse i haven være til hjælp til bekæmpelse af insekter.

 • Beskrivelse

  Berberis thunbergii 'Atropurpurea' er en dekorativ busk med mørklilla blade, der forbliver farverige hele året. Om foråret producerer planten små gule blomster efterfulgt af røde bær om efteråret. Det er en vinterhårdfør og let at vedligeholde plante, der trives godt i både sol og halvskygge. Busken vokser kompakt og kan nå en højde på cirka 1 til 1,5 meter. Berberis thunbergii 'Atropurpurea' er velegnet til bede, hække eller som solitær plante i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.