Berberis thunbergii 'Golden Ring'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Berberis thunbergii 'Golden Ring' is een compacte struik met opvallende goudgele bladeren en rode herfstkleuren, waardoor hij het hele jaar door attractief is. In het voorjaar produceert hij kleine, geurende gele bloemen die later in het seizoen veranderen in rode bessen. Deze plant staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. Hij is ook zeer winterhard en vereist weinig onderhoud, waardoor het een goede keuze is voor tuinen en borders. Let op, de doornige takken kunnen bij aanraking voor irritatie zorgen, dus plaats hem op een plek waar geen kinderen of huisdieren er gemakkelijk bij kunnen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Berberis thunbergii 'Golden Ring' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij temperaturen lager dan -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te onderhouden en te bemesten om zijn winterhardheid te behouden.

  Ja, Berberis thunbergii 'Golden Ring' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in verschillende soorten bodem en standplaatsen. Regelmatig snoeien kan helpen om de plant gezond en compact te houden.

  De Berberis thunbergii 'Golden Ring' heeft ongeveer een meter ruimte nodig om goed te groeien en te kunnen bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en genoeg ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen. Houd bij het planten ook rekening met eventuele wortelgroei en zorg voor een goede afstand tussen de planten voor een optimale groei.

  De Berberis thunbergii 'Golden Ring' groeit het beste in volle zon of lichte schaduw. In diepe schaduw zal de plant minder goed groeien en kunnen de bladeren hun kleur verliezen. Zorg dus voor een plekje in de tuin met voldoende zonlicht voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen eens per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet te nat. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, de plant Berberis thunbergii 'Golden Ring' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldergele bloemen die veel insecten aantrekken. Het is een waardevolle aanvulling voor tuinen die bijdragen aan biodiversiteit en het behoud van verschillende soorten insecten.

  Tuinplanten zoals Berberis thunbergii 'Golden Ring' dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van diverse insecten en vogels. Door hun grote variëteit aan vormen en bloemen kunnen ze verschillende soorten dieren ondersteunen. Het is belangrijk om planten te selecteren die de biodiversiteit in de tuin bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg wel voor voldoende water en bescherm de plant bij extreme hitte.

  Nee, de vruchten van de Berberis thunbergii 'Golden Ring' zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Berberis thunbergii 'Golden Ring' heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen dempen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen, vooral in combinatie met andere planten in de tuin. Let op dat de plant niet specifiek als geluidsdempend wordt gepromoot, maar het kan wel enige geluidsvermindering bieden.

 • De beste tijd om te snoeien is in het voorjaar, voor de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en zorg ervoor dat de vorm behouden blijft. Gebruik scherpe snoeischaar om een nette snede te maken en voorkom zo schade aan de plant.

  De Berberis thunbergii 'Golden Ring' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel en ziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven. Zorg er ook voor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft.

  De Berberis thunbergii 'Golden Ring' gedijt het beste in goed gedraineerde en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. De plant groeit het beste in zowel zure als neutrale bodems.

  De Berberis thunbergii 'Golden Ring' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende en vruchtbare grond om de plant optimaal te laten groeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het voor de plant belangrijk om goed beschermd te worden tegen de kou. Dit kan door de plant af te dekken met een laag bladeren of stro. Ook kan het helpen om de wortels te beschermen door mulch rond de plant aan te brengen.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei in het voorjaar om nieuwe groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge perioden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of bemeste tuinaarde. Bemest de planten niet te veel, omdat dit schade kan veroorzaken. Het is belangrijk om de specifieke bemestingsbehoeften van de plantensoort in acht te nemen.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te voorzien van mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit onder andere compost, houtsnippers of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  Berberis thunbergii 'Golden Ring' gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. De plant heeft niet zozeer een voorkeur voor zure grond, maar kan wel goed groeien in een zure omgeving. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Je kunt ongedierte bestrijden door regelmatig de plant te controleren op bladluis, witte vlieg en spint. Natuurlijke vijanden kunnen ook helpen bij de bestrijding, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen om het ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Berberis thunbergii 'Golden Ring' is een compacte struik met opvallende goudgele bladeren en rode herfstkleuren, waardoor hij het hele jaar door attractief is. In het voorjaar produceert hij kleine, geurende gele bloemen die later in het seizoen veranderen in rode bessen. Deze plant staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. Hij is ook zeer winterhard en vereist weinig onderhoud, waardoor het een goede keuze is voor tuinen en borders. Let op, de doornige takken kunnen bij aanraking voor irritatie zorgen, dus plaats hem op een plek waar geen kinderen of huisdieren er gemakkelijk bij kunnen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.