Berberis thunbergii 'Helmond Pillar'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' is een opgaande, smalle en rechtopgaande struik met een compacte groeiwijze. De bladeren zijn ovaal en donkergroen van kleur, met een glanzend oppervlak. In de lente en zomer produceert de plant kleine gele bloemen, gevolgd door helderrode bessen in de herfst. De 'Helmond Pillar' is een winterharde en onderhoudsarme plant die goed gedijt in zonlicht en goed gedraineerde grond. Deze plant wordt vaak gebruikt als haagplant of als solitaire accent in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Hij verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende bodem- en weersomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei en bloei.

  Je hebt ongeveer 60-80 cm ruimte nodig voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een goede groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen bevatten. Het is dus een goede plant voor het aantrekken van deze bestuivers in de tuin. Vlinders en bijen zijn dol op de bloemen van deze plant.

  Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' is een populaire tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve kwaliteiten. Deze plant trekt insecten aan zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Echter, het is niet per se een plant die specifiek is gekozen vanwege zijn bijdrage aan biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer twee weken.

  Ja, de Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen fel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is.

  Nee, de bessen van de Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' zijn giftig en niet eetbaar. Het is daarom niet aan te raden om deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant staat voornamelijk bekend om zijn smalle zuilvormige groeiwijze en rode bladeren.

 • De Berberis 'Helmond Pillar' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode takken en dun de plant uit om licht en lucht door te laten. Pas op voor de scherpe stekels bij het snoeien.

  De Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en vermijd verpakte grond. Geef regelmatig water, maar laat de wortels niet te lang in water staan.

  De plant gedijt goed in een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem heeft de voorkeur.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook enige schaduw verdragen. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind om uitdroging te voorkomen.

  Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst kunnen worden beschermd door ze te omwikkelen met jute of noppenfolie. Het aanbrengen van een dikke laag mulch rond de basis van de plant kan ook helpen de wortels te beschermen tegen bevriezing. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint, omdat uitgedroogde planten gevoeliger zijn voor vorstschade.

  Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode of zieke takken. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Om de groei en bloei van deze plant te bevorderen, is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen aan de grond toe te voegen. Kies voor een meststof speciaal voor tuinplanten. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan worden gebruikt om de bodem rondom deze plant vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen vorst. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en de herfst. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, boomschors of compost.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  De plant is gevoelig voor bladluizen en spint. Deze kunnen bestreden worden door de plant regelmatig te controleren en indien nodig (biologische) bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen om verspreiding naar andere planten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' is een opgaande, smalle en rechtopgaande struik met een compacte groeiwijze. De bladeren zijn ovaal en donkergroen van kleur, met een glanzend oppervlak. In de lente en zomer produceert de plant kleine gele bloemen, gevolgd door helderrode bessen in de herfst. De 'Helmond Pillar' is een winterharde en onderhoudsarme plant die goed gedijt in zonlicht en goed gedraineerde grond. Deze plant wordt vaak gebruikt als haagplant of als solitaire accent in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.