Betula pendula 'Youngii'

Betula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Betula pendula 'Youngii' er en bedrøvet form af den kendte sølvbirk med hængende grene, der når jorden. Bladene er friskgrønne om foråret og sommeren og skifter til gul om efteråret. Stamme har en hvid bark, der skaller af og danner et dekorativt element i haven. Denne træ bruges ofte som en solitær blikfang i haven på grund af dens unikke form og udseende. Det er et langsomt voksende træ, der til sidst kan nå en højde på cirka 3 til 5 meter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Betula pendula 'Youngii' er en løvfældende plante. Efter efteråret vil bladene på denne plante falde af. Det er ikke en stedsegrøn plante.

  Bjørken 'Youngii' (Betula pendula 'Youngii') er hårdfør ned til ca. -20 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor godt klare kolde temperaturer og er egnet til vores klima. Sørg dog for tilstrækkelig beskyttelse mod frost i strenge vintre.

  Ja, planten er generelt nemme at vedligeholde. Det kræver regelmæssig beskæring for at bevare en smuk form. Det har også brug for tilstrækkeligt med sollys og vand for at forblive sundt.

  "Betula pendula 'Youngii' har brug for en plads på cirka 5 til 8 meter i højden og 3 til 5 meter i bredden. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft for at forblive sund. Tag også hensyn til rodvæksten og plant ikke træet for tæt på belægning eller bygninger."

  Betula pendula 'Youngii' trives bedst på en solrig placering, men kan også trives godt i let skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys for at fremme god vækst og blomstring. Sørg for, at planten får mindst 4-6 timers sollys om dagen for optimal vækst.

  Betula pendula 'Youngii' har brug for regelmæssig vand, især i varme og tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Generelt er det tilstrækkeligt at vande 1-2 gange om ugen.

  Ja, Betula pendula 'Youngii' er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter med sine blomster og nektar. Dette gør den til et værdifuldt bidrag til haven for biodiversiteten.

  Ja, Betula pendula 'Youngii' bidrager til biodiversitet i haven ved at tiltrække fugle og insekter. Det tilbyder også ly og føde til forskellige dyr. Planter i haven giver diversitet og balance i økosystemet.

  Planten blomstrer i månederne april og maj, og blomstringen varer cirka 1 til 2 uger.

  Denne plante kan godt trives på et solrigt sted, men kan også trives i halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. En beskyttet placering mod hård vind er også en god idé.

  Betula pendula 'Youngii' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Den er primært dyrket på grund af sit dekorative udseende i haven.

  Ja, Betula pendula 'Youngii' har en lyddæmpende effekt, da bladene og grene absorberer og reflekterer lydbølger. Det hjælper med at reducere omgivende støj og skaber en rolig og fredelig stemning i haven. Det er derfor et godt valg for at skabe en stille og afslappende atmosfære.

 • Birken Betula pendula 'Youngii' bør beskæres bedst om efteråret eller tidligt om vinteren, efter at bladene er faldet af. Fjern døde, beskadigede eller krydsende grene for at bevare træets form og sundhed. Sørg for, at beskæresaksen er skarp for at undgå skader på grenene.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men ikke vandmættet. Kontroller regelmæssigt, om jorden stadig er fugtig, før du giver mere vand.

  For Betula pendula 'Youngii', det er vigtigt at bruge løs og veldrænet pottemuld. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke udtørrer. Giv regelmæssigt vand og gødning i vækstsæsonen.

  Bjørk 'Youngii' trives bedst i fugtig, godt drænet jord. Jorden bør helst være let sur til neutral og må ikke være for tung eller kompakt. Sørg for tilstrækkelig næring og vand for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd. Placer planten et beskyttet sted i haven.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren ved at lægge muld omkring rødderne. Du kan også binde grenene sammen for at undgå brud forårsaget af sne. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden jorden fryser til.

  Denne plante kræver regelmæssig beskæring for at bevare sin form og forhindre, at grenene bliver for lange. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Gød planten årligt om foråret med organisk gødning for at opnå en sund vækst.

  Haveplanter som disse har brug for gødning om foråret og sommeren for at forblive sunde. Brug en organisk gødning specielt til træer og buske. Gød planten i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødskning.

  Mulch hjælper med at holde på fugten og undertrykke ukrudt, hvilket holder planten sund. Påfør et lag mulch på ca. 5 til 7 cm rundt om planten, men undgå at få mulchen til at røre stammen. Forny mulchlaget årligt for optimal vækst.

  Haveplanter foretrækker en neutral til sur jord. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med gødning. En pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for disse planter.

  Til bekæmpelse af skadedyr på denne plante kan biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns anvendes. Det er også vigtigt at inspicere regelmæssigt for bladlus, larver og uldlus for effektiv forebyggelse. Derudover kan naturlige fjender som fugle og snyltehvepse også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol.

 • Beskrivelse

  Betula pendula 'Youngii' er en bedrøvet form af den kendte sølvbirk med hængende grene, der når jorden. Bladene er friskgrønne om foråret og sommeren og skifter til gul om efteråret. Stamme har en hvid bark, der skaller af og danner et dekorativt element i haven. Denne træ bruges ofte som en solitær blikfang i haven på grund af dens unikke form og udseende. Det er et langsomt voksende træ, der til sidst kan nå en højde på cirka 3 til 5 meter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.