Buddleja davidii 'African Queen'

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buddleja davidii 'African Queen' er en smuk sommerfuglebusk med lilla blomster, der blomstrer i store flokke. Blomsterne tiltrækker mange sommerfugle og bier, hvilket giver busken et levende udseende i haven. Bladene er aflange og grågrønne i farven. 'African Queen' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Denne sommerfuglebusk kan blive op til 2 meter høj og blomstrer fra juli til september.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Buddleja davidii 'African Queen' er en løvfældende havplante. Planten mister sine blade om vinteren.

  Denne plante er rimeligt vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte den mod hård frost. Velegnet til haver i Holland og Belgien.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig beskæring og en solrig placering. Det er også tørketolerant og tiltrækker sommerfugle.

  Buddleja davidii 'African Queen' har brug for en rummelig plantested og trives bedst i fuld sol. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at fremme luftcirkulationen og stimulere væksten. Det anbefales at beskære planten årligt for at kontrollere væksten og bevare en kompakt form.

  Buddleja davidii 'African Queen' trives bedst i fuld sol. I skyggen vil væksten af denne plante sandsynligvis være mindre god. Det anbefales derfor at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst.

  Buddleja davidii 'African Queen' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at den bliver mættet. Sørg for, at jorden tørrer let ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens farverige blomster og søde duft. Det er et populært valg til haver, der tiltrækker biodiversitet og insekter. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for elskere af sommerfugle og bier.

  "Buddleja davidii 'African Queen' er velegnet til biodiversitet på grund af de nektarrige blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante bidrager til bevarelsen af insektpopulationerne i haven og sikrer en sund biodiversitet. At tilføje Buddleja davidii 'African Queen' til haven kan have en positiv indvirkning på økosystemet."

  Haveplanten blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden varer omkring 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys til en god vækst og blomstring. Sørg desuden for tilstrækkelig fugtig, veldrænet jord.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og tiltrækningskraft for sommerfugle. Indtagelse af planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante har evnen til at dæmpe lyd ved at opsnappe og absorbere lydbølger med bladene og grenene. Dog er effekten begrænset i forhold til andre lyddæmpende materialer som isolerende paneler. Generelt set kan haveplanter bidrage en smule til at reducere omgivende støj i haven.

 • Buddleja bør beskæres bedst om foråret inden den nye vækst begynder. Fjern døde og beskadigede grene for at holde planten sund. Klip blomstergrenene tilbage efter blomstringen til et par knopper over jorden.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står for længe i våd jord. Prøv at give vand ved plantens base og undgå at vande på bladene for at undgå skimmelsvamp.

  Have planterne brug for en godt drænende pottemuld for at forblive sunde. Pottemulden skal holdes fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at tilføje gødning regelmæssigt om foråret og sommeren.

  Denne plante vokser bedst i veldrænet og fugtig jord. Sørg for en jord, der er rig på næringsstoffer, såsom kompost eller organisk gødning. Undgå tung lerjord, da dette kan forhindre dræningen og kvælde planten.

  Denne haveplante trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rodrot. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte planten mod frost, især hvis temperaturen falder under -5 grader Celsius. Dette kan gøres ved at dække planten med fx fleece eller blade. Sørg også for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rodrot.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv den lejlighedsvis plantegødning. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Have brug for regelmæssig gødning for at vokse og blomstre godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og efteråret. Overgødning kan dog føre til for meget bladevækst og mindre blomsterdannelse.

  Mulching kan være nyttig for haveplanter, fordi det holder jordfugtigheden på et passende niveau, begrænser ukrudtvækst og beskytter jorden mod ekstreme temperaturer. Det bør bedst påføres om foråret og efteråret og består af organisk materiale såsom blade, kompost eller træflis. Det er vigtigt at undgå, at mulchen påføres for tæt på plantens stam for at forhindre rådne.

  Buddleja davidii 'African Queen' trives bedst i en neutral til let sur jord. Med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 vil planten vokse og blomstre optimalt. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og eventuelt justere den for en sund vækst af planten.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på i haveplanter er ved regelmæssigt at inspicere og fjerne angrebne blade eller dele af planten. Naturlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller pyrethrum kan også anvendes til at bekæmpe skadedyr. Derudover kan rovdyr såsom mariehøns også anvendes til at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Buddleja davidii 'African Queen' er en smuk sommerfuglebusk med lilla blomster, der blomstrer i store flokke. Blomsterne tiltrækker mange sommerfugle og bier, hvilket giver busken et levende udseende i haven. Bladene er aflange og grågrønne i farven. 'African Queen' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Denne sommerfuglebusk kan blive op til 2 meter høj og blomstrer fra juli til september.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.