Buddleja davidii 'Fascinating'

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Buddleja davidii 'Fascinating' is een prachtige vlinderstruik met opvallende bloemen in verschillende tinten paars en roze. De bloemen trekken vlinders en andere bestuivers aan, waardoor de struik een levendige uitstraling heeft in de tuin. De plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze met overhangende takken. 'Fascinating' bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Deze vlinderstruik is een ware eyecatcher met haar talrijke bloemtrossen en heerlijke geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Buddleja davidii 'Fascinating' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de herfst en blijft kaal gedurende de winter.

  De Buddleja davidii 'Fascinating' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te geven.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en voldoende water te geven. Verder gedijt de plant goed op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Deze plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de plant om zich uit te spreiden. Houd rekening met de uiteindelijke grootte en vorm van de plant.

  De Buddleja davidii 'Fascinating' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant in een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  De Buddleja davidii 'Fascinating' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, Tuinplanten zoals de Buddleja davidii 'Fascinating' zijn bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het zijn populaire planten voor vlindertuinen en voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan door hun geur en kleur.

  Ja, Buddleja davidii planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen, waardoor ze een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. De nectarrijke bloemen trekken insecten aan en helpen bij de bestuiving van andere planten. Het planten van Buddleja davidii kan daarom de biodiversiteit in een tuin verhogen.

  Deze plant bloeit van juli tot september en heeft een lange bloeiperiode.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven in droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond.

  Nee, de Buddleja davidii 'Fascinating' is niet eetbaar. Deze plant behoort tot de tuinplanten en is niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van deze plant te eten.

  Tuinplanten in het algemeen hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. Het geluid dat door planten wordt geabsorbeerd, is minimaal en heeft weinig tot geen effect op geluidsdemping. Het aanplanten van planten zal dus geen significante bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Snoei deze plant in het vroege voorjaar tot ongeveer 30 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit indien nodig. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te verlengen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Geef de plant regelmatig water en voeg eventueel meststoffen toe tijdens het groeiseizoen.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei.

  De Buddleja davidii 'Fascinating' houdt van een zonnige standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar ook beschutting heeft tegen harde wind. De grond moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen.

  In de winter heeft de Buddleja davidii 'Fascinating' bescherming nodig tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Ook is het belangrijk om de bodem rondom de plant goed te mulchen om de wortels te beschermen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer winterhard. Snoei in het voorjaar voor een compacte groei en verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef regelmatig water en bemesting voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom de plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan van 5-10 centimeter rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt opgehoopt.

  Tuinplanten geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het toevoegen van kalk kan helpen de zuurgraad van de bodem te verhogen als deze te zuur is.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen en rupsen, deze kunnen schade veroorzaken aan de plant. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen bij de bestrijding van deze plaagdieren. Daarnaast kan ook het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals zeepoplossingen of neemolie effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Buddleja davidii 'Fascinating' is een prachtige vlinderstruik met opvallende bloemen in verschillende tinten paars en roze. De bloemen trekken vlinders en andere bestuivers aan, waardoor de struik een levendige uitstraling heeft in de tuin. De plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze met overhangende takken. 'Fascinating' bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Deze vlinderstruik is een ware eyecatcher met haar talrijke bloemtrossen en heerlijke geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.