Buddleja davidii 'Ile de France'

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Buddleja davidii 'Ile de France' is een prachtige vlinderstruik met opvallende violette bloemtrossen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 2 meter. De bloemen van de 'Ile de France' trekken veel vlinders en bijen aan en bloeien van juli tot september. Het blad van deze struik is grijsachtig groen van kleur en heeft een zilverachtige glans. De Buddleja davidii 'Ile de France' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Buddleja davidii 'Ile de France' is een bladverliezende struik. Na de herfst verliest de plant zijn bladeren en blijft hij kaal gedurende de wintermaanden. In het voorjaar zal de plant weer nieuwe bladeren krijgen.

  De plant Buddleja davidii 'Ile de France' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag. Over het algemeen kan de plant goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, de Buddleja davidii 'Ile de France' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze tuinplant is winterhard en gedijt goed in zonlicht. Het is een sterke plant die weinig problemen of ziektes heeft.

  De Buddleja davidii 'Ile de France' heeft genoeg ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen struik. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich te ontwikkelen en voor de takken om te groeien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  De Buddleja davidii 'Ile de France' gedijt het beste in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant zwakker groeien en minder bloemen produceren.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren om te bepalen of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het trekt deze insecten aan door de nectar in de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van insectenpopulaties.

  Ja, Buddleja davidii is aantrekkelijk voor vlinders, bijen en andere bestuivende insecten. Het trekt daardoor verschillende soorten biodiversiteit aan in de tuin. Het is dus zeker goed voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van juli tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Planten die in de volle zon staan hebben over het algemeen meer water nodig.

  Nee, de plant Buddleja davidii 'Ile de France' is niet eetbaar. Het is belangrijk om te voorkomen dat je planten uit de tuin eet, tenzij ze specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het is beter om op veilig te spelen en alleen planten te eten die bekend staan als veilig voor consumptie.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen geluidsdempend door hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld verkeer en buren te verminderen.

 • Je kunt deze plant het beste stevig terugsnoeien in het voorjaar, tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder ook dode takken en dun de plant uit om de bloei te bevorderen. Snoei eventueel nogmaals lichtjes na de bloei om de plant compact te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig extra voedingsstoffen toe aan de potgrond om de groei te bevorderen.

  De Bodleja davidii 'Ile de France' groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Vermijd natte of te zure grond voor een optimale groei en bloei.

  De Buddleja davidii 'Ile de France' groeit het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een dikke laag mulch rond de wortels. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een doek of jute om vorstschade te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat.

  Deze plant vereist regelmatig snoeien in het voorjaar om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant elk voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals deze hebben maar weinig bemesting nodig. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en mogelijk nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de plant geen overbemesting krijgt, dit kan schade veroorzaken.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen om de vochtigheid te behouden en onkruidgroei te verminderen. Hierdoor zal de plant beter gedijen en gezonder blijven. Het gebruik van organisch materiaal als mulch, zoals bladeren of schors, zal de bodem ook voeden en verbeteren.

  De bodem voor deze plant moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsgebrek en verminderde groei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant, kunt u het beste kiezen voor biologische middelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van natuurlijke producten zoals neemolie of brandnetelgier. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende ruimte tussen de planten om zo de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Buddleja davidii 'Ile de France' is een prachtige vlinderstruik met opvallende violette bloemtrossen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 2 meter. De bloemen van de 'Ile de France' trekken veel vlinders en bijen aan en bloeien van juli tot september. Het blad van deze struik is grijsachtig groen van kleur en heeft een zilverachtige glans. De Buddleja davidii 'Ile de France' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.