Buddleja davidii 'Nanho Blue'

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Buddleja davidii 'Nanho Blue' is een compacte vlinderstruik met blauwe bloempluimen die vlinders aantrekken. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en heeft een decoratieve uitstraling in de tuin. Het blad van de Buddleja davidii 'Nanho Blue' is grijs-groen van kleur en voelt zacht aan. Deze vlinderstruik kan goed gedijen in zowel de volle zon als halfschaduw en vereist een goed doorlatende grond. Met regelmatig snoeien kan de Buddleja davidii 'Nanho Blue' zijn compacte vorm behouden en zal hij jaarlijks weer prachtig bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Buddleja davidii 'Nanho Blue' is een bladverliezende plant. Hij verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt deze in het voorjaar weer terug.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Planten kunnen winterbescherming nodig hebben om te overleven in koude klimaten.

  De Buddleja davidii 'Nanho Blue' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatige snoei en voldoende zonlicht en water om gezond te blijven. Het is een sterke plant die weinig speciale zorg nodig heeft.

  De Buddleja davidii 'Nanho Blue' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en objecten, zodat hij zich vrij kan ontwikkelen. De plant kan uitgroeien tot een hoogte en breedte van ongeveer 2 tot 3 meter.

  Nee, Buddleja davidii 'Nanho Blue' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant minder goed presteren.

  De Buddleja davidii 'Nanho Blue' heeft een gemiddelde tot lage waterbehoefte en moet ongeveer 1-2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant dus regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven.

  Ja, deze plant is een uitstekende vlinder- en bijenlokker vanwege de nectarrijke bloemen. Het trekt vlinders en bijen aan met zijn geurige bloemen en zorgt voor een levendige tuin vol leven. Het is een aanwinst voor elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, Buddleja davidii 'Nanho Blue' is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders, bijen en andere insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kan het helpen om de biodiversiteit in de tuin te vergroten door verschillende insectensoorten aan te trekken. Het is een waardevolle toevoeging voor een gezonde en diverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juli tot september en de bloei duurt ongeveer 8 weken.

  De Buddleja davidii 'Nanho Blue' kan goed tegen de volle zon en heeft graag een zonnige standplaats. Het is een sterke en goed winterharde plant die goed gedijt in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is beter om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, Buddleja planten staan erom bekend dat ze geluidsdempend zijn door hun dichte groei en bladeren. Ze kunnen dus helpen om geluiden te absorberen en zorgen voor een rustiger omgeving. Het is een goede keuze voor het creëren van een groene buffer tegen geluidsoverlast in de tuin.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. Zorg ervoor dat je scherp snoeigereedschap gebruikt om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels constant in vochtige grond staan.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende bodem nodig. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. De plant gedijt het beste in een licht vochtige bodem.

  De Tuinplanten Buddleja davidii 'Nanho Blue' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en voldoende vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind, vooral in de winter.

  In strenge winters is het aan te raden de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant dicht bij een muur of schutting te planten voor extra bescherming. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen te verwijderen en de plant in het voorjaar licht te snoeien om de bloei te bevorderen. Daarnaast kan de plant met regelmatig water geven en bemesten gezond blijven.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Je kunt organische meststoffen gebruiken in het voorjaar en de zomer voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de meststof de juiste voedingsstoffen bevat die de plant nodig heeft.

  Mulch kan rond de plant worden aangebracht om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook om de grondtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen aan de bodem toe te voegen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te testen om ervoor te zorgen dat deze binnen het optimale bereik ligt voor gezonde groei en bloei. Kalkrijke grond kan de groei van Tuinplanten belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig de bladeren te inspecteren op tekenen van plagen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine kan helpen bij de bestrijding van ongewenste indringers. Ook het aanplanten van andere planten die bekend staan om het afstoten van ongedierte kan helpen bij het beschermen van deze tuinplant.

 • Omschrijving

  De Buddleja davidii 'Nanho Blue' is een compacte vlinderstruik met blauwe bloempluimen die vlinders aantrekken. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en heeft een decoratieve uitstraling in de tuin. Het blad van de Buddleja davidii 'Nanho Blue' is grijs-groen van kleur en voelt zacht aan. Deze vlinderstruik kan goed gedijen in zowel de volle zon als halfschaduw en vereist een goed doorlatende grond. Met regelmatig snoeien kan de Buddleja davidii 'Nanho Blue' zijn compacte vorm behouden en zal hij jaarlijks weer prachtig bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.