Buddleja davidii 'Nanho Purple'

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buddleja davidii 'Nanho Purple' is een compacte vlinderstruik met opvallende paarse bloemen die vlinders aantrekken. De bladeren zijn langwerpig en grijs-groen van kleur. Deze struik bloeit in de zomermaanden en kan tot 1,5 meter hoog worden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Buddleja davidii 'Nanho Purple' is een mooie aanvulling op een tuin of border en zorgt voor kleur en leven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de herfst. Het is een bladverliezende struik die in het voorjaar weer nieuwe bladeren en bloemen zal krijgen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen de Nederlandse winters. Het is aan te raden om in strenge vorstperiodes wat extra bescherming te bieden.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is daarnaast een sterke plant die goed gedijt in verschillende soorten grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld ruimte nodig van ongeveer 1 tot 1,5 meter in de breedte en 2 tot 3 meter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant kan groeien en zich goed kan ontwikkelen. Zorg ook voor voldoende licht en luchtcirculatie rondom de plant.

  De Buddleja davidii 'Nanho Purple' groeit het beste in volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de groei worden belemmerd en kan de plant minder bloemen produceren. Plant de Buddleja davidii 'Nanho Purple' daarom op een zonnige standplaats voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze vereisen meestal één keer per week water, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verzadigen, zodat de wortels kunnen ademen. Het is raadzaam om de grond tussen de gietbeurten door te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de prachtige bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, de Buddleja davidii 'Nanho Purple' is goed voor biodiversiteit, omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insectensoorten, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede komt. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden juli tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant Buddleja davidii 'Nanho Purple' is niet eetbaar. Het eten ervan kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral bedoeld als decoratief element in de tuin en om insecten aan te trekken.

 • De Buddleja davidii 'Nanho Purple' moet jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en bloei te behouden. Snoei in het voorjaar tot vlak boven de oude uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dunne, zwakke takken en snoei oude takken regelmatig weg om de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en verminder de watergift in de wintermaanden. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  De Buddleja davidii 'Nanho Purple' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De Bodleja davidii groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale tot licht alkalische pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te drassig. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft het liefst een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Ook doet de plant het goed op een beschutte plek met wat ruimte om te groeien.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst. Wikkel de plant eventueel in met een vliesdoek of jutezak om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode of uitgebloeide bloemen en snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren. Voeg een beetje meststof toe in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en de zomer en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Het is ook raadzaam om te kiezen voor een meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of compost om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulchen helpt ook bij het behouden van een constante temperatuur voor de wortels en zorgt voor een gezonde groei van de plant. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te werken om de voordelen te behouden.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een zuurgraad tussen de 6 en 7,5 is ideaal voor de meeste Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Ook kunnen de bladeren regelmatig gecontroleerd worden op aanwezigheid van luizen en rupsen en indien nodig handmatig verwijderd worden. Ten slotte kan het besproeien met een milde zeepoplossing ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Buddleja davidii 'Nanho Purple' is een compacte vlinderstruik met opvallende paarse bloemen die vlinders aantrekken. De bladeren zijn langwerpig en grijs-groen van kleur. Deze struik bloeit in de zomermaanden en kan tot 1,5 meter hoog worden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Buddleja davidii 'Nanho Purple' is een mooie aanvulling op een tuin of border en zorgt voor kleur en leven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.