Buddleja davidii 'Royal Red'

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Buddleja davidii 'Royal Red' is een sierlijke vlinderstruik met dieprode bloemen die in grote trossen aan de takken hangen. Deze plant wordt ongeveer 2 meter hoog en heeft een compacte groeiwijze. De bladeren zijn smal en grijsgroen van kleur. 'Royal Red' trekt veel vlinders en bijen aan vanwege de zoete nectar van de bloemen. Deze vlinderstruik gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Buddleja davidii 'Royal Red' is een bladverliezende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft gedurende de winter kaal. Het wordt daarom niet beschouwd als een groenblijvende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Tuinplanten hebben over het algemeen een bepaalde mate van winterhardheid.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien in het voorjaar bevordert de bloei en gezonde groei van de plant.

  De "Buddleja davidii 'Royal Red'" heeft ruimte nodig om te groeien en bloeien, dus het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en heeft een spreidingsruimte van ongeveer 1 tot 2 meter. Het is aan te raden om voldoende afstand te houden tot andere planten en structuren in de tuin.

  De Buddleja davidii 'Royal Red' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Het is aan te bevelen om de plant minimaal 5 tot 6 uur direct zonlicht per dag te geven voor optimale groei. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk minder snel groeien.

  De Buddleja davidii 'Royal Red' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. In periodes van droogte kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de zoete geur en nectarrijke bloemen. Het is een ideale keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van deze insecten.

  De Buddleja davidii 'Royal Red' staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om biodiversiteit te stimuleren. Het biedt voedsel en een schuilplaats voor verschillende soorten insecten.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van juli tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel zonlicht nodig heeft om te gedijen. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht ontvangt om gezond te blijven.

  Nee, de plant Buddleja davidii 'Royal Red' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is het beste om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Nee, Buddleja davidii 'Royal Red' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en geur. Het heeft geen specifieke eigenschappen die geluid kunnen dempen.

 • De Buddleja davidii 'Royal Red' kan in het voorjaar gesnoeid worden om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder daarbij dode takken en snoei de plant tot ongeveer 30 cm boven de grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De Buddleja davidii 'Royal Red' moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is, om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid om schimmelziekten te voorkomen.

  De Buddleja davidii 'Royal Red' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Een voedzame potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  "Buddleja davidii 'Royal Red'" gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. De bodemkwaliteit moet neutraal tot licht zuur zijn. Goede drainage is belangrijk om wortelrot te voorkomen.

  De Buddleja davidii 'Royal Red' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte grond. Deze plant kan goed groeien in borders, potten of als solitaire plant in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door de wortels te bedekken met mulch of stro. Het is ook verstandig om de plant te beschermen tegen sterke wind door een windbescherming te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de koude maanden.

  De plant moet in het voorjaar gesnoeid worden om de bloei te bevorderen. Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant voeding in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  De Buddleja davidii 'Royal Red' heeft behoefte aan een voedzame bodem en regelmatige bemesting. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Overmatige bemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus overdrijf hier niet mee.

  Mulch is een goede manier om de bodem vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan worden aangebracht rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels wordt geplaatst om rotting te voorkomen. Kies voor organische mulch zoals boomschors of compost voor een natuurlijke toevoeging aan de tuin.

  De Buddleja davidii 'Royal Red' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan, om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige controle van de zuurgraad van de bodem is aan te raden om de optimale groei van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u het beste regelmatig controleren op luizen, rupsen en spint. U kunt een natuurlijke vijand zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen inzetten om het ongedierte tegen te gaan. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond en sterk te houden door voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  De Buddleja davidii 'Royal Red' is een sierlijke vlinderstruik met dieprode bloemen die in grote trossen aan de takken hangen. Deze plant wordt ongeveer 2 meter hoog en heeft een compacte groeiwijze. De bladeren zijn smal en grijsgroen van kleur. 'Royal Red' trekt veel vlinders en bijen aan vanwege de zoete nectar van de bloemen. Deze vlinderstruik gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.