Buddleja davidii 'White Bouquet'

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buddleja davidii 'White Bouquet' is een compact groeiende vlinderstruik met witte bloemen in dichte trossen. De bloemen trekken vlinders, bijen en andere insecten aan, waardoor de plant een waardevolle toevoeging is voor de tuin. Deze soort bloeit rijkelijk vanaf de zomer tot in de herfst en kan tot 2 meter hoog worden. Het blad van Buddleja davidii 'White Bouquet' is grijsachtig groen van kleur en zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. De plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond en kan ook goed gebruikt worden in borders of als solitaire plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Buddyje davidii 'White Bouquet' is een bladverliezende struik. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan dus prima overleven in ons klimaat.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  De Buddleja davidii 'White Bouquet' heeft een ruimte nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Voor een optimale groei en bloei is het belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer water per week nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Let op de blaadjes en voel aan de grond om te bepalen of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de zoete geur en nectarrijke bloemen die ze produceren, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn voor een tuin die deze bestuivende insecten aantrekt.

  De Buddleja davidii 'White Bouquet' trekt veel vlinders en bijen aan vanwege de rijke nectarproductie van de bloemen. Hierdoor draagt de plant zeker bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle aanvulling voor de lokale fauna.

  Deze plant bloeit meestal van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in voedsel te verwerken of te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja dit type plant staat erom bekend geluiden te dempen door de aanwezigheid van bladeren en takken. Het kan helpen om het geluid in de tuin te verminderen.

 • . De Buddleja davidii 'White Bouquet' verdraagt snoeien goed en kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode takken en snoei de plant tot ongeveer een derde van de hoogte terug voor een gezonde groei en bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant en vermijd bladvochtigheid om ziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken. Gebruik eventueel speciale potgrond voor tuinplanten voor optimaal resultaat.

  De Bodleja davidii 'White Bouquet' groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. De bodem moet een neutrale tot lichtzure pH hebben. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige locatie in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze kunnen wel wat bescherming gebruiken tegen de kou in de winter. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en de takken eventueel bij elkaar te binden. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en plant deze in goed doorlatende grond. Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar om de groei te bevorderen en verwijder dode bloemen regelmatig. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik hiervoor een langzaam werkende meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Herhaal dit elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen voor een gezonde en bloeiende plant.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels vochtiger te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor een betere groei en bloei. Vernieuw de mulchlaag elk jaar om de plant gezond te houden.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een te hoge zuurgraad kan de groei en ontwikkeling van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen en spint. Besproei de plant met een milieuvriendelijke zeepoplossing om deze plagen te bestrijden. Vermijd chemische bestrijdingsmiddelen om andere nuttige insecten te beschermen.

 • Omschrijving

  Buddleja davidii 'White Bouquet' is een compact groeiende vlinderstruik met witte bloemen in dichte trossen. De bloemen trekken vlinders, bijen en andere insecten aan, waardoor de plant een waardevolle toevoeging is voor de tuin. Deze soort bloeit rijkelijk vanaf de zomer tot in de herfst en kan tot 2 meter hoog worden. Het blad van Buddleja davidii 'White Bouquet' is grijsachtig groen van kleur en zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. De plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond en kan ook goed gebruikt worden in borders of als solitaire plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.