Buddleja davidii 'White Profusion'

Buddleja davidii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buddleja davidii 'White Profusion' er en smuk busk med iøjnefaldende hvide blomsterklaser. Denne sort er kendt for sin overdådige blomstring i løbet af sommermånederne. Bladene er grønne og spidse. Planten tiltrækker mange sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Buddleja davidii 'White Profusion' trives godt i en solrig og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, 'White Profusion' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante, der taber sine blade om vinteren.

  Buddleja davidii 'White Profusion' er hårdfør til cirka -15 grader Celsius. Det er derfor en robust haveplante, der er godt rustet mod kolde temperaturer om vinteren. Det anbefales at beskytte planten godt mod frost om vinteren.

  Planten er generelt meget lette at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er nok at give regelmæssigt vand og fjerne døde blomster. Beskær om foråret for at fremme væksten.

  Buddleja davidii 'White Profusion' har brug for masser af plads til at vokse og blomstre. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til rødderne til at kunne sprede sig. Denne haveplante kan vokse til en stor busk, så tag hensyn til dette ved plantningen.

  Buddleja davidii 'White Profusion' trives bedst i fuld sol. I skyggen kan planten ikke vokse og blomstre så godt. Det anbefales derfor at plante planten et solrigt sted.

  Have planteren brug for vand i gennemsnit én gang om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Hold også øje med luftfugtigheden i miljøet og tilpas vandingen derefter.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et populært valg til haver, der gerne vil tiltrække disse insekter.

  Denne plante er meget populær blandt sommerfugle, bier og andre bestøvende insekter på grund af den overflod af nektar, som blomsterne producerer. Derfor bidrager planten til biodiversiteten i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til områdets økologiske værdi.

  Denne plante blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden kan vare op til seks uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Sørg dog for tilstrækkelig fugtighed i jorden, især i varme perioder.

  Nej, Buddleja davidii 'Hvid Profusion' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Den er primært beregnet til dekorativ brug i haven.

  Buddleja davidii 'White Profusion' har en begrænset støjreducerende virkning på grund af dens blade og grene. Dog er planten ikke specifikt dyrket for sine støjreducerende egenskaber. Effekten vil være minimal.

 • Det anbefales at beskære Buddleja davidii 'White Profusion' hver forår tilbage til 30 cm over jorden for at fremme blomstringen. Fjern også døde eller beskadigede grene under beskæringen. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer ud. Det anbefales at give planten vand om morgenen.

  Havebrugsplanter som Buddleja davidii 'White Profusion' har brug for veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Det er vigtigt regelmæssigt at tjekke pottemulden for fugtighed og vand hvis nødvendigt. En pottemuld specielt udviklet til blomstrende planter kan fremme væksten og blomstringen af planten.

  Jordkvaliteten for haveplanter skal være god drænet og helst neutral til let alkalisk med en pH-værdi. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og humus til en sund vækst og blomstring af planten. At kontrollere jordkvaliteten regelmæssigt og eventuelt tilføje gødning vil fremme plantens sundhed og vitalitet.

  Det er vigtigt at placere planten på et solrigt sted. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for fugtig. Disse havplanter trives bedst i et beskyttet miljø.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod frost ved at dække den med for eksempel et lag muld. Du kan også beskære planten om vinteren til lige over jorden for at beskytte den. Sørg desuden for et beskyttet sted i haven for at beskytte planten mod kold vind.

  Planten skal beskæres årligt om foråret for at fremme vækst og blomstring. Sørg for tilstrækkelig fugtig jord og gødning om foråret. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Buddleja davidii 'White Profusion' har brug for en næringsrig jord for optimal vækst og blomstring. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og eventuelt en gang mere om sommeren. Overgødskning kan føre til en mindre overdådig blomstring.

  Mulch er gavnligt for disse havplanter, da det hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som kompost, bark eller blade og læg et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten, men sørg for at mulchen ikke lægges direkte op mod stammen for at undgå råd. Udskift mulchen årligt for at holde planten sund.

  Planten trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for optimal vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For denne plante kan bladlus og hvide fluer forårsage problemer. Regelmæssig inspektion og behandling af planten med insekticider kan hjælpe med skadedyrsbekæmpelse. Det anbefales også at fjerne døde blade og plantedele omkring planten for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Buddleja davidii 'White Profusion' er en smuk busk med iøjnefaldende hvide blomsterklaser. Denne sort er kendt for sin overdådige blomstring i løbet af sommermånederne. Bladene er grønne og spidse. Planten tiltrækker mange sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Buddleja davidii 'White Profusion' trives godt i en solrig og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.