Buddleja x weyeriana 'Sungold'

Buddleja overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buddleja x weyeriana 'Sungold' is een prachtige en opvallende vlinderstruik met heldergele bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen trekken vlinders en andere insecten aan, waardoor het een populair plant is voor vlindertuinen. De struik kan tot 2 meter hoog worden en heeft zilvergrijs blad dat mooi contrasteert met de gele bloemen. 'Sungold' gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en een prachtige toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, "Buddleja x weyeriana 'Sungold'" is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die bloeit in de zomer met mooie gele bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om vorstbescherming te bieden bij langdurige koude periodes. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Buddleja x weyeriana 'Sungold' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant.

  Voor deze Tuinplant is het aan te raden om minimaal 1,5 tot 2 meter ruimte vrij te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en uit te groeien. Snoei de plant regelmatig om de groei onder controle te houden.

  De "Buddleja x weyeriana 'Sungold'" groeit het beste in de volle zon en gedijt minder goed in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten om een optimale groei te bevorderen. In de schaduw kan de plant minder bloeien en minder snel groeien.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze in de tuin vanwege de aantrekkingskracht op deze nuttige bestuivers. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en ondersteunt de biodiversiteit.

  De Buddleja x weyeriana 'Sungold' trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle voedselbron voor deze insecten en draagt zo bij aan een gezond ecosysteem. Planten die insecten aantrekken dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  'Buddleja x weyeriana 'Sungold' bloeit van juli tot september en de bloei kan tot wel 8 weken aanhouden. Het is een populaire tuinplant vanwege de lange bloeiperiode en de aantrekkelijke geeloranje bloemen.'

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Als de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen en bloeien.

  Nee, de Buddleja x weyeriana 'Sungold' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze tuinplant te consumeren. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is dus niet waarschijnlijk dat deze plant geluid zal dempen. Andere vormen van geluidsdemping zouden effectiever zijn, zoals het plaatsen van geluidswerende materialen.

 • De Buddleja x weyeriana 'Sungold' moet jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder alle dode, beschadigde en zwakke takken om de gezondheid en vorm van de struik te bevorderen. eventueel ook uitgebloeide bloemen uitknippen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Geef liever één keer per week dieper water dan elke dag een klein beetje.

  De Buddleja x weyeriana 'Sungold' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig is, maar niet te nat. Een voedzame potgrond zorgt voor een goede groei en bloei van de plant.

  Planten van de Tuinplanten categorie geven de voorkeur aan goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te compact is, dit kan de groei van de plant belemmeren. Het regelmatig toevoegen van compost kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  De Buddleja x weyeriana 'Sungold' heeft over het algemeen weinig winterbescherming nodig, maar kan wel profiteren van een mulchlaag rond de wortels voor extra isolatie. Bij strenge vorst kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind om uitdroging en bevriezing te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Snoei de plant terug in het voorjaar om de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  De buddleja x weyeriana 'Sungold' heeft een lichte bemesting nodig in het voorjaar, bijvoorbeeld met organische meststoffen. Gebruik geen te sterke meststoffen om beschadiging van de plant te voorkomen. Overbemesting kan leiden tot weinig bloei en te veel groei van de plant.

  Het is aan te raden om Buddleja x weyeriana 'Sungold' te mulchen met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch helpt ook om de grondtemperatuur te reguleren en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot lichtzure grond. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7 is ideaal. Zorg voor goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant is gevoelig voor bladluis en spint. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren en eventueel biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Ook kan het helpen om de plant regelmatig af te spoelen met water.

 • Omschrijving

  Buddleja x weyeriana 'Sungold' is een prachtige en opvallende vlinderstruik met heldergele bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen trekken vlinders en andere insecten aan, waardoor het een populair plant is voor vlindertuinen. De struik kan tot 2 meter hoog worden en heeft zilvergrijs blad dat mooi contrasteert met de gele bloemen. 'Sungold' gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en een prachtige toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.