Buxus microphylla var. japonica

Buxus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buxus microphylla var. japonica er en stedsegrøn busk med små, blanke blade, der vokser tæt sammen. Denne plante har en kompakt vækstform og kan beskæres godt i forskellige former, såsom hække eller kugler. Blomsterne er ubemærkelsesværdige og vises om foråret, efterfulgt af små mørkeblå bær. Denne art er meget velegnet til brug i formelle haver eller som kantbeplantning i bede takket være dens tætte vækst og smukke, evigtgrønne blade. Buxus microphylla var. japonica trives bedst i en veldrænet jord og et sted i halvskygge til fuld sol.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Det er en fremragende plante til at bevare struktur og farve i haven, selv i vintermånederne.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod streng frost for at undgå skader. Det anbefales at dække planten med fx et fiberdug.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver regelmæssig beskæring og vanding. Det er vigtigt at beskytte planten mod ekstreme temperaturer og sygdomme som buksbommer. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt for en sund vækst.

  Ved plantning af en Buxus microphylla var. japonica skal du tage højde for en afstand på ca. 30-40 centimeter mellem hver plante. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Det er vigtigt at holde en god afstand mellem planterne for en sund udvikling.

  Planten vokser godt i skyggefulde områder. Det er muligt, at væksten sker langsommere end i fuld sol. Sørg for, at jorden forbliver fugtig.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt har planten brug for vand en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de små, duftende blomster, der dukker op om foråret. Det er en værdifuld tilføjelse til enhver have på grund af de insekter, den tiltrækker til bestøvning.

  Som prydplante har Buxus microphylla var. japonica lidt merværdi for biodiversitet. Det giver lidt føde eller skjul til insekter og andre dyr. Overvej at plante indfødte planter for at bidrage mere til biodiversiteten i haven.

  Buxus microphylla var. japonica blomstrer i april og maj månederne. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 4 uger. Efter blomstringen vises små ubemærkelige blomster.

  Planten trives godt i direkte sollys og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder for at undgå udtørring. Planten er generelt godt rustet mod forskellige vejrforhold.

  Nej, planten Buxus microphylla var. japonica er ikke spiselig. Den er giftig for mennesker og dyr og kan forårsage alvorlige helbredsproblemer, hvis den indtages. Det anbefales derfor ikke at spise planten.

  Ja, planten har tætte blade, hvilket gør, at den kan dæmpe lyd en smule. Det er dog ikke den mest effektive lyddæmpende plante. Andre planter kan være bedre egnet til at dæmpe lyd i haven.

 • Beskær planten helst om foråret eller efteråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær lige over en knop for at fremme ny vækst. Sørg for, at saksen eller beskæresaksen er skarp for at undgå skade på planten.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især under tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er bedre at give planten en større mængde vand på én gang end regelmæssigt små mængder.

  Den bedste pottemuld til denne plante er en godt drænet pottemuld specielt til haveplanter. Foretræk en blanding af tørv og kompost for optimal vækst og sundhed af planten. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Buxus microphylla var. japonica trives bedst i jord, der er godt drænet og har en neutral til let sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for våd for at undgå rådne rødder. Det anbefales at gøde årligt og regelmæssigt kontrollere jordens fugtighed.

  Planten trives bedst på et sted med halvskygge til fuld sol. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde steder. Beskyt planten mod hård vind for at undgå udtørring.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost og vind. Dette kan gøres ved at indpakke planten med jute, halm eller fleece. Sørg også for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rodødelæggelse.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Derudover er det vigtigt at gøde og beskære planten årligt for at bevare formen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og beskyt den mod hård frost.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en generel gødning til stedsegrønne planter om foråret og sommermånederne. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Brugen af ​​muld giver jorden omkring planten fugtig og modvirker ukrudt. Det er vigtigt ikke at anvende en for tyk lag muld, ca. 5-10 cm er tilstrækkeligt. Muld kan bestå af forskellige materialer som barkflis, blade eller kompost.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for haveplanter varierer fra let sur til neutral. Det er vigtigt, at jorden har en pH-værdi mellem 6 og 7. En for sur eller for basisk jord kan føre til vækstproblemer og næringsstofmangel.

  For denne plante er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for skadedyr som buksbommer og buksbom larver. En effektiv måde at bekæmpe dem på er ved at fjerne dem manuelt og om nødvendigt bruge biologiske bekæmpelsesmidler. Det er også vigtigt at gøde og beskære planten regelmæssigt for at fremme dens sundhed og gøre den mindre modtagelig for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Buxus microphylla var. japonica er en stedsegrøn busk med små, blanke blade, der vokser tæt sammen. Denne plante har en kompakt vækstform og kan beskæres godt i forskellige former, såsom hække eller kugler. Blomsterne er ubemærkelsesværdige og vises om foråret, efterfulgt af små mørkeblå bær. Denne art er meget velegnet til brug i formelle haver eller som kantbeplantning i bede takket være dens tætte vækst og smukke, evigtgrønne blade. Buxus microphylla var. japonica trives bedst i en veldrænet jord og et sted i halvskygge til fuld sol.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.