Buxus sempervirens 'Angustifolia'

Buxus sempervirens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buxus sempervirens 'Angustifolia' is een langzaam groeiende struik met smalle, langwerpige bladeren die donkergroen van kleur zijn. Deze buxussoort heeft een compacte groeiwijze en kan goed gesnoeid worden in verschillende vormen, zoals hagen of bolvormen. De plant is wintergroen en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Buxus sempervirens 'Angustifolia' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een plekje in de halfschaduw tot volle zon. In de lente bloeit de plant met onopvallende groen-gele bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Buxus sempervirens 'Angustifolia'' is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar en niet zijn blad verliest in de winter. De plant blijft dus het hele jaar groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. Vorstvrije periodes tussendoor zijn aan te raden voor de gezondheid van deze plant.

  De Buxus sempervirens 'Angustifolia' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en te bemesten. Zorg voor voldoende water en zonlicht voor een gezonde groei.

  De Buxus sempervirens 'Angustifolia' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om lucht en licht te laten circuleren. De uiteindelijke grootte van de plant hangt af van de omgevingscondities en verzorging.

  De Buxus sempervirens 'Angustifolia' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant beperkt zijn en kan de plant minder goed gedijen. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht.

  De plant dient 1 tot 2 keer per week in de zomer water te krijgen, afhankelijk van het weer. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter is minder water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders aan door de kleine bloemetjes die in de lente bloeien. Het is echter niet bekend of deze plant bijen aantrekt.

  Buxus sempervirens 'Angustifolia' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het bieden van beschutting en voedsel aan verschillende insecten en vogels. Ook zorgt de plant voor een groenere en meer diverse leefomgeving voor andere planten en dieren in de tuin. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de lente en produceert kleine geelgroene bloemen die niet opvallend zijn. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke en winterharde plant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, Buxus sempervirens 'Angustifolia' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftig is voor mens en dier. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in de tuin.

  Ja, de Buxus sempervirens 'Angustifolia' heeft een dichte en compacte groei die geluid enigszins zal dempen. Dit is vooral merkbaar in de buurt van een haag die bestaat uit deze plant. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluiddemping binnen een tuin.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar of najaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de plant terug tot de gewenste grootte. Zorg ervoor dat je scherp gereedschap gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De buxusplant houdt van vochtige grond, maar is gevoelig voor wateroverlast. Geef de plant daarom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Tuinplanten zoals "Buxus sempervirens 'Angustifolia'" hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Kies voor een potgrond speciaal samengesteld voor buxusplanten om de beste resultaten te behalen. Zorg er altijd voor dat de pot goed water kan afvoeren om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare bodem. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt goed op een plek in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de plant niet te veel wind vangt.

  Om vorstschade te voorkomen, is het raadzaam om de plant te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of noppenfolie tijdens de winter. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd staat om wortelrot te voorkomen. Mocht er veel sneeuw vallen, schud dan voorzichtig de sneeuw van de plant om te voorkomen dat de takken breken.

  Deze plant vereist regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Geef in het voorjaar organische mest om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze kunnen worden bemest met een evenwichtige organische meststof in het voorjaar, gevolgd door een lichte bemesting in de zomer. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten, aangezien dit schade kan veroorzaken. Water geven na het bemesten helpt de voedingsstoffen naar de wortels te transporteren.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom de plant vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Kies een organische mulch zoals bladeren, stro of boomschors voor het beste resultaat.

  De bodem waarin de plant groeit moet een neutrale tot lichtzure pH hebben. Een pH tussen de 6 en 7,5 is het meest geschikt voor een gezonde groei van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen.

  Voor de bestrijding van ongedierte kan gebruik gemaakt worden van specifieke bestrijdingsmiddelen die veilig zijn voor tuinplanten. Het regelmatig controleren van de plant op insecten zoals bijvoorbeeld de buxusmot is ook belangrijk. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, ingezet worden om de plaag onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Buxus sempervirens 'Angustifolia' is een langzaam groeiende struik met smalle, langwerpige bladeren die donkergroen van kleur zijn. Deze buxussoort heeft een compacte groeiwijze en kan goed gesnoeid worden in verschillende vormen, zoals hagen of bolvormen. De plant is wintergroen en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Buxus sempervirens 'Angustifolia' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een plekje in de halfschaduw tot volle zon. In de lente bloeit de plant met onopvallende groen-gele bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.