Buxus microphylla 'Faulkner'

Buxus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buxus microphylla 'Faulkner' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. Deze buxusvariëteit staat bekend om zijn dichte vertakking en het behoud van zijn vorm, waardoor het een populaire keuze is voor heggen en vormsnoei. In het voorjaar produceert hij onopvallende bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen. 'Faulkner' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw tot volle zon. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de gewenste vorm te behouden en ziekten te voorkomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Dit maakt hem een populaire keuze voor tuinbeplanting.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om tijdens strenge vorstperiodes extra bescherming te bieden, zoals het bedekken met vliesdoek. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en herstellen van eventuele vorstschade.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de plant te voorzien van voldoende water en voeding. Verder is het aan te raden om de plant te beschermen tegen ziekten en plagen.

  De Buxus microphylla 'Faulkner' heeft een compacte groei en heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen en niet belemmerd wordt door andere planten in de buurt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en grootte onder controle te houden.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig bewaterd wordt. Daarnaast kan het nodig zijn om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  De Buxus microphylla 'Faulkner' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Nee, de Buxus microphylla 'Faulkner' trekt geen vlinders en bijen aan. Deze plant wordt voornamelijk gebruikt als haagplant in de tuin vanwege zijn dichte bladerdek en compacte groeiwijze. Het is een populaire keuze vanwege zijn winterhardheid en gemakkelijk te onderhouden karakter.

  Buxus microphylla 'Faulkner' draagt bij aan de biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren zoals insecten. De plant helpt ook bij het in stand houden van de lokale ecologie door de natuurlijke balans te bevorderen. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een divers en gezond ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit van april tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven bij volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij inname. Het wordt afgeraden om delen van deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant niet te gebruiken voor consumptie.

  Ja, door de dichte groei van de blaadjes heeft deze plant een geluidsdempend effect. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Bloeiende planten zorgen vaak voor meer geluidsdemping dan niet-bloeiende planten.

 • Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of najaar om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en zorg voor voldoende licht en lucht in de plant. Gebruik scherp gereedschap om een nette snede te maken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig plantenvoeding toe voor een goede groei en gezonde bladeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor kalkrijke bodems. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten met organische meststof bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een beschutte plek met vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond.

  In de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen strenge vorst, bijvoorbeeld door een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Ook kan een jute doek of fleecehoes worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen en harde wind. Zorg ervoor dat de plant goed vochtig blijft gedurende de wintermaanden om uitdroging te voorkomen.

  - De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om zijn vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. - Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei. - Controleer regelmatig op ziekten en plagen en neem indien nodig maatregelen om de plant gezond te houden.

  De Buxus microphylla 'Faulkner' heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor buxusplanten die rijk is aan voedingselementen zoals stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar en najaar voor optimale resultaten.

  Zorg voor een laag mulch rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Buxus microphylla 'Faulkner' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 5.5 en 7 wordt aanbevolen voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen voor optimale groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplant kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen ook natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals vogels, worden aangetrokken door het plaatsen van nestkastjes. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte, zodat snel actie ondernomen kan worden.

 • Omschrijving

  Buxus microphylla 'Faulkner' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. Deze buxusvariëteit staat bekend om zijn dichte vertakking en het behoud van zijn vorm, waardoor het een populaire keuze is voor heggen en vormsnoei. In het voorjaar produceert hij onopvallende bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen. 'Faulkner' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw tot volle zon. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de gewenste vorm te behouden en ziekten te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.