Buxus sempervirens 'Fiesta'

Buxus sempervirens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buxus sempervirens 'Fiesta' is een cultivar van de gewone buxus met opvallend bont blad in groen en crèmekleurige strepen. De plant groeit compact en dicht, waardoor het een ideale keuze is voor hagen, vormsnoei en borders. Buxus 'Fiesta' behoudt zijn kleurrijke bladeren gedurende het hele jaar en is goed bestand tegen snoeien. Deze buxussoort gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en vraagt om regelmatig water geven en bemesten voor een gezonde groei. Buxus sempervirens 'Fiesta' is een aantrekkelijke en speelse toevoeging aan elke tuin of landschap.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Buxus sempervirens 'Fiesta' is groenblijvend en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze als tuinplant vanwege zijn mooie groene bladeren die het hele jaar door zichtbaar zijn. Het is een ideale plant voor het creëren van vormen en hagen in de tuin.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan goed tegen koude temperaturen.

  Ja, de Buxus sempervirens 'Fiesta' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en snoeien zorgen voor een gezonde groei. Ook is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  De Buxus sempervirens 'Fiesta' vereist een minimale ruimte van ongeveer 30cm in de breedte en diepte voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat het zich goed kan ontwikkelen en gezond kan blijven. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen.

  Buxus sempervirens 'Fiesta' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. In de schaduw zal de plant iets langzamer groeien dan in de zon.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen kan de plant eens per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Aangezien vlinders en bijen dol zijn op nectar, zullen ze zeker worden aangetrokken tot deze plant in uw tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor biodiversiteit in de tuin.

  Buxus sempervirens is in het algemeen niet erg bevorderlijk voor biodiversiteit vanwege zijn dichte bladerdak en weinig bloeiende eigenschappen. Overweeg het toevoegen van andere planten met bloemen en fruit om de biodiversiteit in uw tuin te vergroten.

  De bloei van deze plant vindt meestal plaats in de lente, van april tot juni. De bloeiperiode duurt doorgaans ongeveer 3 tot 4 weken.

  De Buxus sempervirens 'Fiesta' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en zonbestendige plant. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  De Buxus sempervirens 'Fiesta' is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve plant in tuinen en parken. Het consumeren van de bladeren kan leiden tot vergiftiging.

  Ja, de Buxus sempervirens 'Fiesta' heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen. Het is echter geen plant van heel grote omvang, dus het effect zal beperkt zijn. Over het algemeen worden grotere bomen en struiken meer aanbevolen voor geluidsdemping.

 • Om een optimale vorm en groei te behouden, is het aan te raden om de Buxus sempervirens 'Fiesta' jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar of najaar. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om beschadiging aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond moet goed doorlatend zijn en gemengd met compost voor optimale groei. Zorg voor regelmatig water geven en lichte bemesting tijdens het groeiseizoen. Vermijd te veel natte voeten om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om Buxus sempervirens 'Fiesta' te beschermen tegen de winterkou, is het aan te raden om de plant in te pakken met een speciale winterbescherming. Zo blijft de plant beschermd tegen vorstschade en uitdroging. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstperiodes voldoende vocht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Om de groei en gezondheid van deze tuinplant te bevorderen, is het aan te raden om hem tweemaal per jaar te bemesten met organische meststoffen. Bemest de plant in het voorjaar na de laatste vorst en nogmaals in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en geef de plant voldoende water na het bemesten.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het voeden van de bodem. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulchlaag. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of bladeren van de plant komt.

  De Buxus sempervirens 'Fiesta' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel bij te sturen met kalk of zwavel.

  Als tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals buxusmotten, spint en bladluis. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding. Het is ook mogelijk om preventief te behandelen met bijvoorbeeld biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Buxus sempervirens 'Fiesta' is een cultivar van de gewone buxus met opvallend bont blad in groen en crèmekleurige strepen. De plant groeit compact en dicht, waardoor het een ideale keuze is voor hagen, vormsnoei en borders. Buxus 'Fiesta' behoudt zijn kleurrijke bladeren gedurende het hele jaar en is goed bestand tegen snoeien. Deze buxussoort gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en vraagt om regelmatig water geven en bemesten voor een gezonde groei. Buxus sempervirens 'Fiesta' is een aantrekkelijke en speelse toevoeging aan elke tuin of landschap.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.