Buxus sempervirens 'Marginata'

Buxus sempervirens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Buxus sempervirens 'Marginata' er en stedsegrøn busk med iøjnefaldende brogede blade. Denne kultivar har grønne blade med en flødefarvet kant, hvilket giver en dekorativ effekt i haven. Planten er kompakt i størrelse og kan klippes godt i forskellige former. Det er en stærk og vinterhærdfør plante, der trives godt både i sol og skygge. Buxus sempervirens 'Marginata' er ideel til at skabe lave hække, bede eller som enkeltstående plante i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Det er et vinterhårdt og populært valg til haver på grund af dens smukke grønne blade.

  Denne plante er hårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer for at undgå frostskader. Det anbefales at dække planten til om vinteren med fx jute eller blade.

  Buxus sempervirens 'Marginata' er relativt nem at vedligeholde. Denne plante kræver regelmæssig vanding og beskæring for at bevare sin form og sundhed. Sørg for god dræning og tilstrækkeligt sollys for optimal vækst.

  Ved plantning af Buxus sempervirens 'Marginata' er det vigtigt at holde ca. 20 til 30 centimeter plads mellem hver plante. På den måde har planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig og vokse smukt. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du planter den på et specifikt sted i haven.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en stærk plante, der trives godt i delvist skyggefulde områder. Sørg for tilstrækkelig vand og næringsstoffer for optimal vækst.

  Buxus sempervirens 'Marginata' har brug for cirka 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men ikke dræne den. Hold øje med planten og juster vandingsfrekvensen efter behov.

  Ja, planten 'Buxus sempervirens 'Marginata'' tiltrækker sommerfugle og bier takket være de blomster, den producerer. Dette gør det til et værdifuldt tilføjelse til haven, da det hjælper med bestøvningen af andre planter.

  Som haveplante bidrager Buxus sempervirens 'Marginata' ikke signifikant til biodiversitet, da den ikke er en indfødt plante og ikke tilbyder meget mad eller skjulesteder til indfødte dyr. For større biodiversitet i haven kan indfødte planter vælges, som er specifikt tilpasset lokale dyr og insekter.

  Denne plante blomstrer i april og maj. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst i et solrigt miljø. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkelig vand i varme perioder. Planten vil trives godt i en veldrænet jord.

  Taxus busken er en giftig planteart fra slægten Taxus og er ikke spiselige for hverken mennesker eller dyr på grund af de giftige stoffer, den indeholder. Indtagelse af bladene kan føre til alvorlige helbredsproblemer eller endda død. Det frarådes derfor kraftigt at spise denne plante.

  Ja, denne plante har en tæt struktur, der kan absorbere lyd. Det kan derfor have en vis støjreducerende effekt i din have.

 • Det er vigtigt at beskære Buxus sempervirens 'Marginata' regelmæssigt, helst om foråret og sommeren. Ved at beskære regelmæssigt bibeholder planten sin form og stimulerer væksten. Beskær døde, syge eller beskadigede grene med det samme for at fremme plantens sundhed.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men undgå at rødderne er for længe våde. Giv gerne vand tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

  Pottejord er vigtig for væksten af disse havplanter. Sørg for en veldrænet pottejord for en sund udvikling. Undgå alt for våd jord for at forhindre rod rådne.

  Stueplanten Buxus sempervirens 'Marginata' trives bedst i godt drænet, fugtig jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Jordkvaliteten skal være neutral til let sur, og planten kan ikke lide at stå i våde forhold. Sørg for god dræning for at undgå rodrot.

  Planten trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted væk fra direkte sollys og beskyt planten mod hård vind. Det er vigtigt, at jorden har god dræning.

  Det er vigtigt at beskytte planter mod frost om vinteren for at undgå skader. Brug f.eks. vinterlige huse eller muld omkring plantens base for at holde rødderne varme. Sørg også for, at planten har tilstrækkeligt med fugt, inden frosten begynder.

  Denne plante kræver regelmæssig beskæring for at bevare sin form. Det er vigtigt at give planten rigeligt med vand, især i varme og tørre perioder. Derudover kan det være nyttigt at gøde planten lejlighedsvis for at fremme en sund vækst.

  Gød planten regelmæssigt med organisk gødning om foråret og sommeren for at stimulere væksten. Brug en gødning med et højere kvælstofindhold for at opnå en sund vækst og en dybgrøn farve. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

  At mulche med organisk materiale som blade eller træflis kan hjælpe med at reducere ukrudtets vækst og bevare jordfugtigheden. Dette kan gavne plantens vækst og sundhed. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt for at undgå rådne rødder.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for denne plante er neutral til let sur (pH 6 til 7). En pH-test kan udføres for at måle jordens præcise surhedsgrad. Det er vigtigt at justere jorden efter behov for at fremme optimal vækst og sundhed for planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller en sæbeopløsning. At regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skadedyr og fjerne dem med det samme kan også hjælpe med at forebygge skadedyr. Det er vigtigt at holde planten sund ved at give tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  Buxus sempervirens 'Marginata' er en stedsegrøn busk med iøjnefaldende brogede blade. Denne kultivar har grønne blade med en flødefarvet kant, hvilket giver en dekorativ effekt i haven. Planten er kompakt i størrelse og kan klippes godt i forskellige former. Det er en stærk og vinterhærdfør plante, der trives godt både i sol og skygge. Buxus sempervirens 'Marginata' er ideel til at skabe lave hække, bede eller som enkeltstående plante i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.