Callicarpa bodinieri 'Profusion'

Callicarpa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Callicarpa bodinieri 'Profusion' is een opvallende struik die bekend staat om zijn prachtige paarse bessen in de herfst. De bessen zijn omgeven door helder paarse kelkblaadjes, wat zorgt voor een kleurrijke en decoratieve uitstraling. De struik heeft ook groene bladeren die in de herfst veranderen in een mooie gele kleur voordat ze afvallen. Hij gedijt het beste in zonlicht en goed doorlatende grond, en kan tot 2 meter hoog worden. De Callicarpa bodinieri 'Profusion' is een echte blikvanger in de tuin en trekt vogels aan met zijn bessen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Callicarpa bodinieri 'Profusion' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en kan in de winter kaal zijn. Het is een tuinplant die vooral bekend staat om zijn opvallende paarse bessen.

  Callicarpa bodinieri 'Profusion' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te mulchen en eventueel af te dekken met een mulchlaag of vliesdoek.

  "Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Zorg voor een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden."

  De plant heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tot andere planten om luchtcirculatie en zonlicht toe te laten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden.

  Callicarpa bodinieri 'Profusion' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bessen produceren. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig in de zomermaanden. In de wintermaanden kan de frequentie worden verlaagd tot eens in de twee weken. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en de zoete geur die ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan elke tuin en trekt veel nuttige insecten aan.

  Ja, de Callicarpa bodinieri 'Profusion' is goed voor biodiversiteit doordat het vogels aantrekt met zijn bessen en insecten met zijn bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren in de tuin. Het draagt zo bij aan een gevarieerd ecosysteem.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden augustus en september. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft zelfs zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om bloemen te produceren en gezond te blijven. Zorg ervoor dat de bodem goed vochtig blijft wanneer de plant veel zonlicht ontvangt.

  Nee, de bessen van Callicarpa bodinieri 'Profusion' zijn niet eetbaar. Het wordt afgeraden om de bessen van deze plant te consumeren. Het is belangrijk om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze eetbaar zijn.

  Ja, de Callicarpa bodinieri 'Profusion' staat bekend om zijn dichte groei en bladeren waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping. Andere planten zoals coniferen of bamboe kunnen beter geschikt zijn voor dit doel.

 • Je kunt deze plant snoeien in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder oude, dode of zieke takken en snoei indien nodig lichtjes voor een compactere uitstraling. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Controleer regelmatig of de plant voldoende vocht krijgt.

  De Tuinplanten Callicarpa bodinieri 'Profusion' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voedzaam en licht zuur is voor optimale groei en bloei. Gebruik bij voorkeur een mix van compost, turf en organisch materiaal voor een gezonde groei van de plant.

  De plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en regelmatig bemest wordt.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor een beschutte standplaats met vruchtbare, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond voor optimale groei.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen met een dikke laag mulch of bladeren in de winter om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant uit de wind te zetten en te beschermen tegen koude temperaturen. In koudere klimaten kan het overwegen van een beschermende doek of jutezak om de plant te beschermen tegen de kou nuttig zijn.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Het is aan te raden om de plant na de bloei licht te snoeien om de vorm te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Tuinplanten zoals Callicarpa bodinieri 'Profusion' hebben baat bij bemesting met organische meststoffen in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Het is ook mogelijk om in de zomerperiode een extra bemesting te geven om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de wortels van deze plant te beschermen door een laag mulch aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft over het algemeen weinig last van ongedierte, maar bladluizen kunnen af en toe voorkomen. Deze kunnen worden bestreden met een natuurlijke zeepoplossing of door het inzetten van lieveheersbeestjes, die de bladluizen opeten. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is aan te raden.

 • Omschrijving

  De Callicarpa bodinieri 'Profusion' is een opvallende struik die bekend staat om zijn prachtige paarse bessen in de herfst. De bessen zijn omgeven door helder paarse kelkblaadjes, wat zorgt voor een kleurrijke en decoratieve uitstraling. De struik heeft ook groene bladeren die in de herfst veranderen in een mooie gele kleur voordat ze afvallen. Hij gedijt het beste in zonlicht en goed doorlatende grond, en kan tot 2 meter hoog worden. De Callicarpa bodinieri 'Profusion' is een echte blikvanger in de tuin en trekt vogels aan met zijn bessen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.