Callicarpa japonica

Callicarpa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Callicarpa japonica, også kendt som den japanske skønhedsbær, er en busk, der er kendt for sine dekorative bær. Planten kan blive cirka 1,5 til 2 meter høj og har ovale grønne blade. Om efteråret udvikler planten små lilla bær, der er en iøjnefaldende tilføjelse til haven. Bærene tiltrækker fugle og kan endda bruges i buketter. Callicarpa japonica trives bedst i veldrænet jord og er en smuk tilføjelse til en prydhaved.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Callicarpa japonica er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om efteråret. Det er en løvfældende busk, der er kendt for sine lilla bær.

  Callicarpa japonica er vinterhård til cirka -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Det bedste er at placere planten et beskyttet sted.

  Denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget specifik pleje. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand og lejlighedsvis beskære planten for at fremme væksten. Det er en smuk tilføjelse til haven og tiltrækker fugle med sine bær.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads for at kunne udvikle sig og vokse godt. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand mellem andre planter og forhindringer. Tag hensyn til plantens endelige længde og bredde.

  Callicarpa japonica trives bedst i fuld sol eller let skygge. I skyggen kan planten have sværere ved at vokse og blomstre. Det anbefales derfor at placere planten i fuld sol.

  Haveplanter har generelt brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og plantens størrelse. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Giv planten vand, når det øverste lag jord føles tørt.

  Ja, planten Callicarpa japonica er tiltrækkende for sommerfugle og bier. Blomsterne tiltrækker disse bestøvere på grund af deres nektar og farverige udseende. Dette gør planten til en værdifuld tilføjelse til haven for at fremme biodiversitet.

  Ja, planten bidrager til biodiversitet ved at tiltrække fugle og insekter med deres bær og nektarholdige blomster. De tilbyder også skjulesteder for små dyr i haven. De fremmer mangfoldigheden af planter i nærområdet.

  "Denne plante blomstrer normalt i månederne juni og juli. Blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger."

  Ja, denne plante trives på et sted i fuld sol og trives godt i en solrig atmosfære. Det er vigtigt at holde jorden regelmæssigt fugtig, især i varme og tørre perioder. Planten vil også blomstre bedre og udvikle smukke frugter i fuld sol.

  Nej, bærene fra denne plante er ikke spiselige og kan være giftige ved indtagelse. Det frarådes derfor at spise bærene fra denne plante. Det er sikrere ikke at bruge denne plante som fødekilde.

  Ja, planten har blade, der kan absorbere lyd og dermed have en lyddæmpende effekt i din have. Du kan nyde en stille og fredelig atmosfære med denne plante i din have. Det er en smuk tilføjelse til det grønne område for at reducere støjgener.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres sent på foråret. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær resten af grenene let for at fremme plantens form og sundhed. Beskær aldrig mere end en tredjedel af grenene på én gang for ikke at belaste planten for meget.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Giv vand ved plantens base for at undgå dannelse af svamp.

  Planten har brug for fugtig og godt drænet pottemuld for at trives. En pottemuld med en let sur pH-værdi er ideel. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer for optimal vækst.

  Jorden til denne plante skal være godt drænet og have en neutral til let sur pH-værdi. En humusrig jord med tilstrækkelige næringsstoffer sikrer optimal vækst. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodskader.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  For at beskytte planten mod frost anbefales det at lægge et tykt lag muld rundt om rødderne. En beskyttende dug eller jutesæk kan også placeres over planten under kolde perioder. Sørg for, at planten står et beskyttet sted og ikke udsættes for hård vind.

  Planten skal beskæres årligt om foråret for at bevare formen og størrelsen. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Tilføj organisk gødning om foråret for at stimulere væksten.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde om foråret med en generel gødning til blomstrende planter. Brug også organisk gødning for at holde jorden frugtbar og lade planten vokse sundt. Overgødskning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt, hvilket er gavnligt for plantens sundhed. At lægge et lag mulch omkring planten kan også regulere temperaturen og fugtighedsniveauerne. Sørg for, at mulchen ikke placeres direkte op mod stammen eller grenene på planten for at undgå kvælning.

  Haveplanter som Callicarpa japonica trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med organiske materialer eller gødning. En pH mellem 5,5 og 7,0 betragtes generelt som ideel for disse plantearter.

  For at undgå skadedyr hos disse havplanter er det vigtigt regelmæssigt at tjekke bladene for tegn på skadedyr som bladlus eller spindemider. Naturlige bekæmpelsesmetoder som rov-mider eller mariehøns kan være effektive til at bekæmpe skadedyr. Det er også nyttigt at beskære planterne regelmæssigt og sørge for god luftcirkulation for at reducere risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Callicarpa japonica, også kendt som den japanske skønhedsbær, er en busk, der er kendt for sine dekorative bær. Planten kan blive cirka 1,5 til 2 meter høj og har ovale grønne blade. Om efteråret udvikler planten små lilla bær, der er en iøjnefaldende tilføjelse til haven. Bærene tiltrækker fugle og kan endda bruges i buketter. Callicarpa japonica trives bedst i veldrænet jord og er en smuk tilføjelse til en prydhaved.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.