Calluna vulgaris 'Dart's Beauty'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Dart's Beauty' er en kompakt dværglyng med smukke lilla blomster. Denne plante blomstrer sent om sommeren og tidligt om efteråret og tiltrækker sommerfugle. Bladene på 'Dart's Beauty' er grønne og skifter til en smuk kobberfarvet nuance om efteråret. Denne lyngplante trives godt i fuld sol og veldrænet jord og er en smuk tilføjelse til stenbede eller bede. 'Dart's Beauty' er en vinterhård plante, der kræver lidt vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladet skifter farve afhængigt af årstiden. Det er en haveplante, der især viser smukke blomster om efteråret og vinteren.

  Planten er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Den er godt modstandsdygtig over for kulde og frost, hvilket gør den til et populært valg til haver i koldere klimaer. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost med muld eller en beskyttende hætte.

  Ja, denne plante er ret let at vedligeholde. Det er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vand og trives godt i fuld sol. Regelmæssig beskæring efter blomstringen vil holde planten sund.

  Planten har brug for en plads på ca. 30 til 40 centimeter i bredden og højden. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter eller buske, så planten får tilstrækkeligt med lys og luft til at vokse godt. Sørg også for en veldrænet jord og tilstrækkeligt med vand.

  Calluna vulgaris 'Dart's Beauty' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan plantens vækst og blomstring blive reduceret. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Det anbefales at give planten vand en til to gange om ugen.

  Ja, Calluna vulgaris 'Dart's Beauty' tiltrækker sommerfugle og bier og tiltrækker disse insekter til haven. Det er en smuk tilføjelse til haven og skaber en livlig og farverig atmosfære for disse insekter. Det er en plante, der hjælper med at fremme biodiversiteten i haven.

  Calluna vulgaris, også kendt som lyng, er en vigtig fødekilde for bier og andre bestøvende insekter. Det giver også ly til og redekasser for små dyr. Ved at tilføje denne plante til din have bidrager du til biodiversiteten.

  Planten blomstrer fra august til oktober. Blomstringen kan vare op til fire uger.

  Ja, denne plante tåler godt fuld sol. Det er en haveplante, der trives i en solrigt miljø. Sørg dog for tilstrækkeligt vand og beskyttelse ved ekstrem varme.

  Nej, planten er ikke spiselig og anbefales ikke til forbrug. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Ja, planten har egenskaben til at dæmpe lyd på grund af deres tætte vækst og struktur. Det kan hjælpe med at reducere støjgener i det område, hvor det er plantet.

 • Du kan beskære denne plante om foråret for at bevare formen og fjerne døde eller beskadigede grene. Brug en skarp beskæresaks til at klippe planten lige over den nye vækst. Sørg for ikke at beskære for dybt for ikke at fjerne nye blomsterknopper.

  Denne plante har brug for moderat vand. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Vand planten, når det øverste lag jord føles tørt.

  For denne haveplante er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld. Sørg for, at jorden er let sur for optimal vækst. Undgå tung lerjord og tilsæt om nødvendigt lidt tørvemuld.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og sur jord. Det er vigtigt at vælge en jord, der er fattig på næringsstoffer og ikke for kalkholdig. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd.

  Calluna vulgaris 'Dart's Beauty' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft for at fremme langvarig blomstring. Beskyt planten mod hård vind og frost om vinteren.

  For at give vinterbeskyttelse til denne plante, anbefales det at lægge et lag muld eller blade omkring planten. Derudover kan en beskyttende hætte eller fiberdug bruges til at beskytte planten mod frost og kold vind. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten og tilpasse denne beskyttelse efter behov.

  Sørg for, at planten står et solrigt sted og får regelmæssigt vand. Fjern visne blomster for at fremme væksten. Beskær planten om foråret for at bevare formen.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde med en langsomt virkende gødning om foråret. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så brug den anbefalede mængde i henhold til instruktionerne på emballagen. Vand planten godt efter gødning for at lade næringsstofferne trænge ned til rødderne.

  Mulching er en god måde at beskytte jorden omkring denne plante mod frost og udtørring. Brug organiske materialer som blade, træflis eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt, og hold det væk fra plantens stamme.

  Planten trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. Godt drænet jord er også vigtig for sund vækst. Det anbefales at undgå, at jorden bliver for alkalisk.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter, kan du bruge naturlige metoder som at placere lokkemad eller sprøjte med en blanding af vand og sæbe. Derudover kan du også tiltrække rovdyr som marihøns for at bekæmpe skadedyr. Sørg også for en god jordkvalitet og tilstrækkeligt med lys og vand for at holde planten sund og dermed mere modstandsdygtig overfor skadedyr.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris 'Dart's Beauty' er en kompakt dværglyng med smukke lilla blomster. Denne plante blomstrer sent om sommeren og tidligt om efteråret og tiltrækker sommerfugle. Bladene på 'Dart's Beauty' er grønne og skifter til en smuk kobberfarvet nuance om efteråret. Denne lyngplante trives godt i fuld sol og veldrænet jord og er en smuk tilføjelse til stenbede eller bede. 'Dart's Beauty' er en vinterhård plante, der kræver lidt vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.