Calluna vulgaris 'Lyndon Proudley'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Lyndon Proudley' er en kompakt og busket busk, der er kendt for sine smukke blomster og blade. Bladene på denne plante er små og læderagtige i tekstur og skifter farve afhængigt af sæsonen. Om sommeren blomstrer planten med små, lilla-lilla blomster, der giver et attraktivt udseende. 'Lyndon Proudley' er en vinterhårdfør plante, der trives godt i sur jord og fuld sol. Denne variation af Calluna vulgaris bruges ofte som bunddække i stenbede eller som accentplante i bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Calluna vulgaris 'Lyndon Proudley' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der taber sine blade om efteråret. Det er en vinterhårdfør plante, der er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer. Generelt set kan denne plante godt klare kolde vintre.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og placere den på et solrigt sted. Beskær efter blomstring for at holde planten sund.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for et sted, hvor planten kan få tilstrækkeligt lys og luft. Vær opmærksom på tilstrækkelig afstand til andre planter, når du planter den.

  Planten vokser bedst i fuld sol til let skygge. I dybere skygge kan vækst og blomstring være begrænset. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give mere vand.

  Ja, Calluna vulgaris 'Lyndon Proudley' tiltrækker sommerfugle og bier. Plantens blomster tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektar og farverige udseende. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse bestøvere.

  Haveplanter som disse kan bidrage til biodiversitet ved at tiltrække insekter og små dyr. Det er vigtigt at have forskellige typer planter i haven for at skabe et varieret økosystem. Dog kan billedet af biodiversitet først være fuldstændigt, når der er flere forskellige plantearter, der vokser i haven.

  Lyngen blomstrer normalt fra august til november. Blomstringsperioden kan vare 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et sted med masser af sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Det er en god idé at gøde planten regelmæssigt for optimal vækst.

  Nej, planten Calluna vulgaris 'Lyndon Proudley' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedre at beholde denne plante som en dekorativ-haveplante.

  Ja, planterne er lyddæmpende på grund af deres tætte vækst og evnen til at absorbere lydvibrationer. Det kan være med til at reducere støj fra f.eks. trafik i omgivelserne. Det gør dem til et godt valg for at skabe en rolig og afslappende haveomgivelser.

 • Calluna vulgaris 'Lyndon Proudley' bør bedst beskæres let efter blomstring for at holde planten kompakt. Fjern visne blomster og svækkede grene for at fremme plantens sundhed og vækst. Beskær gerne om foråret eller tidlig sommer.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Vand ved plantens base og undgå at få bladene våde. Tjek regelmæssigt, om jorden er tilstrækkeligt fugtig.

  Planten kræver godt drænet pottemuld, der er let sur. Brug en speciel pottemuld til surtelskende planter for optimal vækst. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke for våd.

  Denne plante trives bedst i veldrænet sur jord. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilsætning af tørvemos kan hjælpe med at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodskade. Det er en vinterhård haveplante, der er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer.

  Denne plante kræver generelt ikke vinterbeskyttelse, da den er godt rustet mod kolde temperaturer. Hvis planten er i et ekstremt koldt klima, kan det være nyttigt at lægge et lag muld omkring basen for at beskytte rødderne. Ved hård frost kan det være en hjælp at dække planten med et beskyttende klæde eller jute.

  Sørg for en veldrænet jord og vand moderat, undgå for våd jord. Beskær efter blomstring for at bevare formen og gød planten om foråret med speciel lyngjord gødning.

  Haveplanter som Calluna vulgaris har brug for speciel lyngjord for optimal vækst. Det er vigtigt at tilføje en langsomt virkende gødning om foråret for at holde planten sund. Vær opmærksom på, at gødningen ikke indeholder for meget kvælstof, da dette kan forårsage skader på planten.

  Det er vigtigt at mulche Calluna vulgaris 'Lyndon Proudley' for at bevare fugt og reducere ukrudtsvækst. Mulch kan påføres om foråret eller efteråret omkring planterne. Det anbefales at bruge organiske materialer såsom barkflis eller kompost.

  Planten trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den. Sur jord gør det muligt for planten at absorbere næringsstoffer bedre.

  Sørg for god luftcirkulation og undgå overdreven vanding for at forhindre skadedyr som bladlus og spindemider i at etablere sig på planten. Kontroller regelmæssigt blade og stængler for tegn på insektangreb og fjern dem manuelt, hvis nødvendigt. Brug miljøvenlige bekæmpelsesmidler, hvis det er nødvendigt, for at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris 'Lyndon Proudley' er en kompakt og busket busk, der er kendt for sine smukke blomster og blade. Bladene på denne plante er små og læderagtige i tekstur og skifter farve afhængigt af sæsonen. Om sommeren blomstrer planten med små, lilla-lilla blomster, der giver et attraktivt udseende. 'Lyndon Proudley' er en vinterhårdfør plante, der trives godt i sur jord og fuld sol. Denne variation af Calluna vulgaris bruges ofte som bunddække i stenbede eller som accentplante i bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.